vad är eftersläpning period av skabb?

Skabb är en hudåkomma som orsakas av en mikroskopisk parasit. Skabb orsakar klåda och en finne-liknande hudutslag mellan fingrarna, vid handleden, armbågen, armhåla, penis, bröstvårtor, midja, rumpa och skulderbladen hos vuxna. Och även huvudet ansikte, hals, fotsulor och handflator hos spädbarn och småbarn

Beskrivning

Sarcoptes scabiei hominis är en liten kvalster som hålor under det översta lagret av huden. Dess hålor ser ut som små upp grå linjer som är 1 cm eller mer i längd.

Symtom

mite's hålor, avföring, orsak proteiner och ägg klåda, utslag och känslighet. Personer med svag eller nedsatt immunförsvar kan utvecklas blåsor och tjock skorpa över huden som ett resultat av sekundära bakterieinfektioner.

Inkubation

När en person är infekterad av skabb, debuterar vanligen inom en till fyra dagar, men får inte förekomma i upp till två månader. Den smittade patienten kan fortfarande passera längs skabb kvalster som helst efter den första infektionen.

Behandling

Den första linjens behandling för skabb är permetrin grädde och /eller muntlig crotamiton och ivermektin. I använda en kräm, kan du behöva upprepa behandlingen om klåda pågår i mer än två till fyra dagar.

Följ upp

Behandling med insektsmedel som lindan kan hjälpa döda kvalster, men alla kläder, sängkläder, handdukar och sängkläder användas av patienten före behandling bör tvättas i hett vatten och torkas i en varm torktumlare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.