vad man inte ska använda efter mjölksyra skal

Det finns många olika typer av syra eller kemisk peeling som du kan använda för att hjälpa exfoliera huden och få bort döda hudceller. Detta kan uppdatera huden och ger den ett friskare utseende. Syra peeling inkluderar glykolsyra, salicylsyra och triklorättiksyra, men en av de mildare peeling, anses säkrare för känslig hud, är en mjölksyra skal

Vad är en Mjölksyra Peel?

En mjölksyra skal är sur kommer från sura komjölk och används som en viktig ingrediens i ett surt skal som kan skonsammare för huden än andra pärlorna. Styrkor från 20 procent (den mildaste) till 70 procent. Del av en kategori av syra skal kallas skalar alpha hydroxy, kan den användas för att korrigera solskador, minska ärrbildning, minska rynkor, förbättra missfärgning av huden och minska höga halter hud olja. Om du har känslig hud, använd den mildaste styrka och testa en liten mängd på huden först.

Vad du inte ska göra efter en Mjölksyra Peel

Undvik solexponering. Din hud är hyper-känslig och solbränna snabbt, och du kan lida epidermal skador. Om exponeringen inte kan undvikas, tillämpa en stark solskyddsmedel som helt blockerar både UV-A och B strålar, och bära hatt. Applicera Bacitracin eller Neosporin på huden för att minska risken för infektion.

Använd inte Makeup

Din hud kommer att fortsätta att exfoliera och skjul för en tid. Det kan skal, skala, vara rödare än normalt och till och med blister. Använd inte smink för att kompensera även smink som är designad för känslig hud. Du måste läka helt från din skal innan du använder smink av något slag.

Använd inte din vanliga Cleansing Regimen

När du rengöra huden, använd inte exfolierande tvål eller skrubba på huden när du tvättar. Mild baby tvål, utan parfym eller kemikalier, är bäst. Använd inte hett vatten. Efter tvätt, använd inte hudkräm som har parfym eller kemikalier i dem. Använd inte fruktsyra ansiktsigenkänning rengöringsmedel tills din hudläkare säger att du kan. Plocka inte, dra, skrapa eller gnida och skrubba på huden medan du är i läkningsfasen. Det kan bidra till en infektion. När du tvättar och smörjer in, klappa försiktigt.

Ignorera inte Tecken på infektion

bortse inte från tecken på infektion, inklusive candidiasis, där din läkare kan ordinera flukonazol. Om du har en historia av munsår, kan din läkare vill behandla dig med aciklovir, eller motsvarande, med början två dagar innan ditt skal och fortsätter sju dagar efteråt. En sällsynt, men allvarligt tillstånd, har förgiftningschocksyndromet även rapporterats efter en kemisk peeling.

Inte får en Peel ovanpå en annan

Du kan vara missnöjd med resultatet av din mjölksyra skal, men du ska aldrig försöker omedelbart för en annan skal ovanpå det. Du måste vänta tills huden har fått en chans att till fullo läka. Peeling är syra, och alla sura brännskador, även den mildaste hem syra skal beredning. Din hud behöver tid för att återhämta sig från den brinna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.