vad man ska äta för att sänka cholestrol naturligt?

Högt kolesterol är ett allvarligt tillstånd som kan leda till ansamling av arteriell plack, en vaxartad substans som begränsar blodflödet till hjärtat och hjärnan. I värsta fall kan obehandlat högt kolesterol leder till hjärtinfarkt eller stroke, som kan vara livshotande. Om du har högt kolesterolvärde och vill sänka det naturligtvis kan du göra det genom att äta ordentligt

Fiber

Kostfiber kommer i form av löslig som absorberar i vatten, och olösliga som inte får absorberas. Enligt Mayo Clinic, kan äta 10 g lösliga fibrer dagligen hjälpa till att sänka LDL-nivåerna. Förkortningen "LDL" kardeler för "low-density lipoprotein," vilken är din onda kolesterolet. Du kan få din rekommenderade beloppet genom att äta livsmedel som katrinplommon, havremjöl, havrekli, bananer, bönor och korn.

Hälsosamma fetter

Till skillnad från mättade fetter, enkelomättade fetter är friska och att de kan påverka kolesterolvärdet nivåer. Omega-3 fettsyror i synnerhet är bra. Enligt University of Maryland Medical Center, äter denna typ av fett kan hjälpa till att sänka kolesterolvärden. Du kan hitta omega-3 i kallt vatten fisk som lax, makrill, sill, hälleflundra och sardiner. Linfrön och valnötter är också höga i detta fett.

Fortifikatoriska

Livsmedel och drycker som är berikade med växtsteroler och stanoler kan hjälpa till att sänka LDL-nivåerna. Införliva berikade margarin, yoghurt och apelsinjuice i din kost. Se till att du leta efter anmälan om näring etiketter av dessa produkter.

Kalorier

Övervikt kan ha en inverkan på LDL och enligt National Heart, Lung and Blood Institute, kan gå ner i vikt hjälpa till att sänka LDL nivåer. Begränsa ditt dagliga intag av 250 till 500 kalorier för att skapa ett underskott och främja viktminskning. Motionera 30 minuter om dagen i samband med din kalorirestriktion kan bidra till att främja viktminskning ännu mer.

Avskaffande

Undvik mat med hög halt av mättat fett, kolesterol och transfetter när man försöker sänka kolesterolvärdet. Ägg, hel-feta mejeriprodukter, charkuteriprodukter, friterad mat och kommersiellt göras bakverk är alla exempel på dessa. Scan näring märkningen av förpackade produkter och undvika alla som innehåller härdade eller delvis härdade oljor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.