varm kontra kall hos patienter med sicklecellanemi

Smärta är det tydligaste tecknet på sicklecellanemi, och behovet av att lindra det kan köra några sickle drabbade cell anemi till mediciner missbruk smärta. Men andra smärtbehandling alternativ är tillgängliga för de som vill avstå från starka och beroendeframkallande mediciner smärta. Dessa inkluderar varma och kalla behandlingar

Sickle-cell anemi

Anemi är ett tillstånd som friska röda blodkroppar är så små i antal att kroppen går miste om det syre som krävs för att fungera väl . Sicklecellanemi är en ärftlig sjukdom där röda blodkroppar kan förekomma men de är inte frisk och inte runda, men skäran formade.

Förutom att vara klibbig och stel, cellens oregelbunden form hindrar dem från att röra sig lätt genom blodkärlen och får dem att fastna i fartyget och blockera eller bromsa flödet av syre eller blod i hela kroppen, enligt Mayo Clinic.

Behandling

Komma en benmärgstransplantation är så nära en möjlig bot för sicklecellsanemi som finns, men det är inte utan komplikationer: att hitta en donator och möjlighet till döden. Därför är många människor är beroende av andra behandlingsmetoder, såsom läkemedel, blodtransfusioner, syrgastillförsel, genterapi, naturläkemedel, salpetersyra gas, smörsyra livsmedelstillsats syra och svampdödande medicin Clotrimazole. Dessutom är värme också användas för att minska symtomen.

Temperatur och sickle cell anemi

Extrem värme eller kyla kan vara problematiska för dem med sicklecellanemi. I själva verket kan extrem kyla framkalla en kris för dem med detta villkor, enligt StopPain. Org. Men även om ytterligheter bör undvikas, både värme och kyla kan användas för att lindra de symtom från sicklecellanemi.

Varm Terapi

Smärta är ett återkommande problem med sicklecellanemi och smärtstillande medel är ordineras vanligen för att hjälpa till med det, men enligt de Mayo Clinic, kan värme vara till hjälp när de tillämpas i det område som är ont.

Värmen kan ta form av fuktiga varma kompresser, varmvattenflaskor insvept i en handduk, värmedynor, elektriska filtar, och massage på en uppvärmd massagebänk med varm olja. Dessutom kan en sjukgymnast använda mjuka övningar tillsammans med värmebehandling för att hjälpa till med smärtan av sicklecellanemi.

Kylbehandling

är det viktigt att undvika kyla och temperaturer för att inte sätta på en skära cell kris av smärta, och därför bör all användning av kall behandlingen inledas endast på uppmaning av din läkare och utföras av en kvalificerad terapeut. Eftersom benen är i allmänhet där smärtan känns mest, enligt StopPain. org ansökte värmeterapi till dessa områden verkar för att minska smärta mer än kall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.