Hur berätta om du har ben sporrar i nacken

Bone sporrar är små benig utskjutande som växer längs kanten på ett ben. Bone sporrar sig inte är smärtsamt, men de kan orsaka smärta om de rör andra ben eller om de touch eller komprimera nerver, ligament eller senor. Bone sporrar i halsregionen av halsen kan orsaka nacksmärta. Om en nerv är komprimerade, kan det påverka hur du går, orsaka kramper lårmuskel och orsaka svaghet eller domningar i händerna. Om ett ben sporre är att trycka på mot ett blodkärl kan det hindra adekvat blod från att komma till hjärnan.

anvisningar


1.
Kontrollera nacksmärta. Om du har ont i nacken som inte är förknippad med en specifik aktivitet eller ett tillbud, som att spela sport eller sova i en besvärlig position, hålla reda på om det kvarstår eller återkommer. Har smärtan funnits i mer än en vecka? Har smärtan kvarstår även om du tar acetylsalicylsyra eller andra över-the-counter smärtstillande medel?
2.
Identifiera andra symtom som har samband med nacksmärta. Har du domningar i armar eller händer? Är dina händer ibland svag? Blir du ofta muskelspasmer i benen? Är din gångstil krångligt? Ett ben sporre som komprimerar en nerv kan leda till dessa villkor. Har du problem med att svälja eller andas? Detta skulle kunna innebära ett ben sporre är att komprimera ett blodkärl.
3.
Ring din läkare om du svarade "ja" på frågan i steg 1, eller någon av frågorna i steg 2 . Beskriv dina symtom, och boka tid för att få din nacksmärta utvärderas.
4.
Besök din läkare. Din läkare kommer att ge dig en grundlig fysisk undersökning för att fastställa orsaken till nacksmärta. Baserat på hennes resultat under tjänstetid tentamen, kan hon ge en diagnos och behandling, såsom det sängläge följt av sjukgymnastik. Eller så kanske hon hänvisa dig till en neurokirurg för fler tester och utvärdering.
5.
Få en utvärdering från en neurokirurg, om nödvändigt. Den neurokirurg kommer att göra en fysisk undersökning, och kan använda ett diagnostiskt verktyg som röntgen, magnetisk resonans bild (MRT) eller annan metod att avgöra om ett ben sporre är orsaken till din smärta och andra symptom. Om ett ben sporre är den skyldige kommer neurokirurgen rekommendera behandling. Kirurgi är en möjlighet, men inte säker.

Tips och varningar


 • bortse inte från kronisk nacksmärta. Det kan signalera ett allvarligt tillstånd.
 • Artros, en inflammation i benet, kan orsaka ben sporrar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.