Hur du tar nebulisatorn behandling med CPAP

Kontinuerlig CPAP (CPAP) Terapin använder en maskin för att reglera luftflödet till en person som lider av obstruktiv sömnapné (ett tillstånd som begränsar eller stoppar korrekt andning på grund av sammandragning av luftvägarna under sömnen). En CPAP maskin ökar lufttrycket i halsen så att luftvägarna inte kollapsar under inandning. CPAP kan användas som en nebulisatorn, eller en andningsapparat som skingrar en föreskriven läkemedel som används för att lindra mild astma symtom, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) eller kronisk hjärtsvikt.
1.
Börja med bekvämt liggande på rygg med en kudde under huvudet. Det är viktigt att fastställa en lämplig sovställning för CPAP utrustning som används effektivt och för Nebulisatorer medicinering för inandning korrekt.
2.
Tätt täcka näsan med masken så att luft från maskinen inte kan läcka ut.
3.
CPAP maskinen behöver lågt lufttryck för att driva ut nebulisatorn medicinering. Börja med att tillsätta läkemedel till nebulisatorn's Cup. Skär CPAP'S slang ner i mitten, eller vid "gemensamma"-avsnittet. Sätt i nebulisatorn språkrör i båda ändarna av CPAP's slang, bildar ett "S" på den gemensamma delen med 6 till 8 liter av bifogade syre. Fäst den gemensamma delen närmast CPAP mask för att förhindra medicinering från sipprar ut ur kretsen.
4.
Vrid CPAP maskinen och se till att slå på ett lågt tryck inställning . Gradvis öka trycket enligt din toleransnivå. Gradvis tryck hjälper till att reglera läkemedels flöde, vilket gör att flera av de nebulized läkemedel för inandning och ska börja gälla.
5.
När maskinen är på, ta normala andetag in och ut för att ta emot syret och medicinering. Det kan hjälpa att använda en luftfuktare eller en kortikosteroid nässpray för att minska irritation i näsan eller efter nasal dränering när du använder CPAP maskinen.
6.
Särskilda salvor kan tillämpas på en person som behov att bära mask CPAP varje natt. Konstant mask bär kan orsaka mindre irritation och rodnad runt nosen. Om så är fallet, skall tillämpa ett öre storlek mängden vaselin eller en relief kräm på områden som kan bli irriterad före och efter användning.
7.
Om du får problem med maskinen eller mottagandet av Nebulisatorer drogen, har en läkare utvärdera och justera CPAP maskinen för att rätta till eventuella problem. Ett lägre lufttryck kan behöva tillämpas för att minska eventuella obehag av för mycket luft tryck. En bilevel CPAP maskin (BiPAP), kan fungera med en annan lufttryck för att reglera andningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.