Hur identifiera minnesproblem

Minnesproblem är en normal förväntan i åldrande. De är ibland orsakas av för mycket händer i våra liv och kan avhjälpas genom att hålla en möteskalender eller göra listor. Dramatisk minnesförlust-som att glömma familjemedlemmars och vänners namn eller inte komma ihåg var du bor-kräver omedelbar läkarvård. Denna typ av minnesförlust kan orsakas av olika skäl såsom skada i hjärnan, kramper, slaganfall, alkoholism och sjukdomar som Alzheimers. Diagnos av minnesproblem kan leda till behandling lösningar för sjukdomen.
1.
Se din läkare vid första tecknen på minne problem som stör ditt liv. Din läkare kommer att ställa frågor angående din minnesförlust exempel om du kommer ihåg händelser som har hänt nyligen eller i de mer avlägsna förflutna, om minnesförlust är minimal eller stora och om minnet problem senare eller har kommit på ett tag.

2.
Tala om för din läkare om du har haft några trauma mot huvudet, använt några illegala droger eller druckit alkohol före minnesförlust. Du kan också fråga sig om du har problem med dressing, bad eller matlagning för dig själv.
3.
Ta eventuella laboratorieprov din läkare önskemål. Blodprov kan tas för att kontrollera sköldkörtel nivåer eller för att söka en brist på vitamin B12 och en MR eller CT kan vidtas för att kontrollera avvikelser i hjärnan. Ett EEG kan också användas för att kontrollera elektriska impulser i hjärnan. Detta kan tala om för din läkare om ett anfall eller stroke har inträffat.

Tips och varningar


 • Skriv ner några mediciner du är på att ge till läkare under ditt besök . Vissa mediciner kan orsaka förvirring och leda till problem med minnet.
 • inte försöker diagnostisera allvarliga minnesförlust själv. Korrekt diagnos och behandling kräver professionell medicinsk utbildning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.