Hur länge ska jag ta benskörhet medicin?

Osteoporos är en åldersrelaterad sjukdom som orsakar degeneration av ben. Ben kan bli så spröd att även de minsta mängden aktivitet eller ansträngning kan leda till en fraktur. Vanligtvis kvinnor efter klimakteriet ålder få osteoporos, men kan förekomma hos män och yngre kvinnor. De flesta osteoporos-relaterade frakturer förekommer i höfter, rygg och handled. Vilka mediciner du måste ta, och hur länge du ska ta dem, beror på hur svår din sjukdom är

Bentäthet Test

En bentäthet (BMD) testa analyserar tätheten av dina ben, och sannolikheten att drabbas av benbrott. Det rekommenderas att ha ett BMD test om du är postmenopausala kvinna, en man över 50 år med vissa riskfaktorer, eller en premenopausala kvinna med ett brutet ben och riskfaktorer för osteoporos.

Normal Bentäthet

Om du uppfyller kraven för att ha ett BMD test men det är fastställt att din bentäthet är normalt, har det nationella Osteoporosis Foundation utfärdat rekommendationer att ta tillskott av kalcium och vitamin D dagligen. Även om dessa tillskott är inte särskilt osteoporos mediciner, de hjälper förhindra uppkomsten av sjukdomen. Det finns ingen anledning att sluta ta vitaminer och kosttillskott eftersom de gynnar din hälsa på andra sätt.

Låg bentäthet

låg bentäthet, som också kallas osteopeni, refererar till en scen som gör att du högre risk att utveckla full- blåst benskörhet. Nof rekommenderar att personer som diagnostiserats med osteopeni ta en osteoporos medicin endast när de har särskilda riskfaktorer, som en genetisk disposition för sjukdomen, om de har diabetes, är rökare, dricker alkohol, eller motion sällan, om någonsin. Årlig BMD tester kommer att indikera om ditt skelett har blivit tät nog för att överväga att avbryta medicineringen.

Benskörhet

Om din BMD poäng klassificerar dig som har benskörhet, rekommenderar NOF tar en medicin för att öka bentätheten och minska risken för sprickbildning ett ben. När väl diagnosen osteoporos, särskilt för dem i högriskgrupper, såsom postmenopausala kvinnor och diabetiker, möjligheten att dö efter att ha brutit ett ben på grund av ett fall är en tillräckligt stor oro för NOF att föreslå kvar på medicinering på obestämd tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.