Hur lång tid efter ett diskbråck läker bör rehab börjar?

Spine Universum rapporterar att ryggsmärtor är den vanligaste orsaken till att människor missar arbete och ungefär hälften av amerikanerna medger att de har ryggsmärtor varje år. De goda nyheterna är att när orsaken till din smärta diagnostiseras, kan rehabilitering med sjukgymnast börjar nästan omedelbart. Herniated eller utbuktande skivor är ofta orsaken till att smärta, speciellt om det åtföljs av domningar eller stickningar. Det finns många olika behandlingar för skiva problem, inklusive medicin, kirurgi och sjukgymnastik-eller en kombination av behandlingar.

Beskrivning

Varje kotor består av ett hårt yttre material som skyddar en gelatinös centrum, som omger ryggmärgen, skydda den. . Ett diskbråck eller utbuktande skivan uppstår när den yttre materialet på skivan är skadad eller trasiga så det inre geléliknande material att brista i ryggradskanalen orsakar smärta och domningar. Ett diskbråck diagnostiseras lättast med en MR-undersökning eller en datortomografi.

Behandling

Läkare kommer att behandla ett diskbråck på många sätt, bland annat med smärtstillande medicin, vila och sjukgymnastik. En kvalificerad sjukgymnast kan börja nästan omedelbart för att skapa ett program för dig som kommer att omfatta både din smärta och din rörlighet. Du lär dig inte bara hur man lindra smärtan av den aktuella skadan och för att främja läkning, men också hur att ta hand om din rygg i övrigt. Sjukgymnastik börjar vanligtvis så fort som din läkare har en bra bild av hur stor skada har gjorts, enligt Mayo Clinic. Om din MRT visar kirurgi är nödvändigt för att stabilisera din ryggrad, kommer behandlingen fördröjas tills din ryggrad kan repareras, eller stabiliseras. Dessutom, om det finns en massa svullnad i området, läkare kan ordinera en kurs av steroider för att få svullnaden ner innan sjukgymnastik påbörjas.

De flesta människor kommer att börja sjukgymnastik för herniated en skiva nästan omedelbart. Andra kommer att inledas inom en vecka eller två av skada. Sjukgymnastik vanligtvis fortsätter i sex veckor, flera dagar i veckan.

Varningar Försök inte sjukgymnastik hemma utan en kvalificerad läkare som mer skada kan göras för att ryggraden.

Om du känner någonsin skarpa eller stickande smärtor eller domningar under PT eller efter en session har avslutats, rapporterar de sinnesintryck till terapeuten, eftersom de kan tyda på ytterligare skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.