Hur man testar för HPV behandling

En misstanke om HPV (humant papillomvirus) för dig själv eller din partner kräver bekräftelse av att diagnosen av läkare eller sjuksköterska. En läkare kan hjälpa till att identifiera om virusstam du bär är den stam som orsakar cancer. Bekräfta ett HPV-diagnos kommer stödet behandling av viruset samt ger dig möjlighet att kontrollera smittan av viruset

Din HPV. Test


1.
Gör en lista på symptom som du (eller din partner) upplever.
2.
boka en tid med en välinformerad läkare eller sjuksköterska.
3.
Även på din utnämning, ge råd till läkare av symptomen du (eller din partner) upplever.
4.
läkare kommer att göra en yttre och inre fysisk undersökning för att visuellt söka vårtor som kan orsakas av HPV.

5.
Enligt Mayo Clinic, det bästa sättet att avgöra HPV-infektioner är Pap-test. Därför vid undersökningen, kan läkaren använda en pinne på de områden som han anser kan innehålla virus. Om man misstänker att HPV är i halsen, kan en laryngoscopi eller bronkoskopi utföras.
6.
Om vårtor är inte närvarande men HPV är fortfarande misstänkt, kan din läkare tillämpa en ättika lösning (ättiksyra) på huden. Detta kan hjälpa till att upptäcka platta vårtor, men är inte 100 procent korrekt.
7.
Om HPV inte kan bekräftas genom en undersökning kan en biopsi utföras.
8.
När HPV bekräftas, en behandlingsplan kommer att diskuteras som kan omfatta ett av flera alternativ: kryobehandling, användning av flytande kväve för att frysa celler, Loop Elektrokirurgiska Excision Procedure (LEEP), användning av en elektrisk ström att smärtfritt ta bort celler, eller conization, en biopsi för att ta bort celler. Din läkare kan också råda dig att göra ingenting. Många fall av HPV kommer att försvinna på egen hand som kroppens immunförsvar bekämpar viruset

tips och varningar


 • Behandling botar inte infektionen. Den får symtom men viruset kan fortfarande lagras i ditt system, utan aktiva och vara smittsam.
 • Kondomer är bidra till att förhindra spridningen av HPV, men de ger inte 100 procent skydd . De minskar, men inte utrota, spridning av HPV.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.