LDL & kost

LDL står för low-density lipoprotein, och är även känd som "onda" kolesterolet. American Heart Association har förklarat att om det är för mycket LDL i blodet kan det långsamt bygga upp på väggarna i artärerna, som orsakar hjärtsjukdomar. Om det blockerar artärer kan det orsaka en hjärtinfarkt eller stroke. Ett av de bästa sätten att hålla ditt LDL-kolesterolnivåerna låg är genom en riktig kost

Vad att lägga till din diet

i maj 2008 frågan om "fysiologi och beteende" rapporterar att äta lösliga fibrer kan förhindra en ökning av LDL-nivåerna. När du äter lösliga fibrer-finns i livsmedel som havregryn, bananer, korn, psyllium, äppelmos och bönor-det hjälper till att blockera upptaget av kolesterol i tarmen.

Lägga olivolja till din kost är ett annat sätt. Mayo Clinic rapporterar att olivolja innehåller antioxidanter som skyddar cellerna från skador, och att det sänker LDL-nivåerna medan HDL (goda) kolesterolet ensam. Det rekommenderas att du använder extra jungfruolja, eftersom det inte är som förädlade och innehåller mer antioxidanter. För att lägga till olivolja till din diet, blanda den med din favorit kryddor som salladsdressing, och använd den för sautering och matlagning. Det kan bränna lätt, så det rekommenderas inte när du behöver använda hög värme.

Lägga flera vegetabilier till din kost är ett annat sätt att minska din LDL. I oktober 2009 frågan om "American Journal of Cardiology" rapporterar att när forskare vid George Washington University tittat på en mängd olika dieter, fann de att en vegetarisk kost som innehåller växter, nötter och mycket fiber kan sänka LDL-kolesterolnivåerna med upp till 35 procent.

olika frukter och grönsaker i din kost varje dag. De är fulla av antioxidanter, vitaminer och fibrer. De gör också att du känner dig mätt på färre kalorier.

Vad att ta bort från din kost

Harvard School of Public Health rapporterar att de största bovarna är mättade fetter och transfetter. Du bör undvika feta styckningsdelar av kött, inklusive fjäderfä hud och mejeriprodukter gjorda med helmjölk, som ost och krämer. Transfett finns ofta i stekt och snabbmat, samt kommersiella livsmedel såsom bakverk och förädlade middagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.