Så för att lindra fallit valv

Fallen valv är ett tillstånd som också är känd som platta fötter, eller pes planus. Hos vuxna sker en fallen båge när den välvda foten kollapsar. Ibland, barn misslyckas att till fullo utveckla fotvalvet. Du kommer lätt att kunna berätta om du har fallit valv genom att utvärdera huruvida foten ligger platt på golvet när du står. Fallen valv inte alltid orsaka smärta. Om det är smärtfritt, kan du inte kräva behandling. Om du upplever smärta, har du flera konservativ behandling alternativ du kan prova innan man tar till operation.
1.
Se din läkare för diagnosen. Enligt Medline Plus, att fastställa orsaken till din fallna bågar är nödvändiga för tillämpningen av lämplig behandling. Du kan behöva en MR eller CT-undersökning.
2.
Rätt foten ståndpunkt skor gjorda speciellt för pronerad fot. Den säljare vid en sportaffär kan peka dig i rätt riktning för dessa typer av skor. Du kan också köpa ortoser. De glider rakt in i dina skor för att ge en båge för dina fötter.
3.
Håll upp dina fötter så mycket som möjligt om din fallit valv orsakas av den bakre tibial senan. Ta över disk antiinflammatoriska mediciner och låt foten att läka. Ortoser och en fotled stag kan också vara till hjälp för denna typ av tillstånd.
4.
Använd en gjuten om din fallit valv orsakas av böjd koalition. Detta händer när några av foten skelettet blir sammansvetsade. (Den förekommer oftast hos barn. ) Du också kommer att behöva stanna utanför foten för att låta din fot läka sig själv.
5.
Fråga din läkare om operation om du har ett svårt fall av självdöda valv. Om tillståndet orsakas av böjd koalitionen, kan din kirurg korrigera benen i foten. Annars kan din kirurg reparera senskada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.