Vilka är orsakerna till den låga intraokulära trycket?

Intraokulärt tryck i ögat är relaterat till den mängd vätska som naturligt förekommer i ögat. Skälen människor utvecklar lågt eller högt intraokulärt tryck i ögat och inte förstått, men ålder, familj historia och tidigare trauma för ögon brukar betraktas. Ett lågt intraokulärt tryck i ögat läsning som fortfarande är inom normalområdet är en sund tillstånd, men en låg läsning utöver det normala skapar ett tillstånd som kallas okulär hypotoni

Identification

intraokulärt tryck är ett mått på den vätska som trycket inne i ögat. Denna vätska, som kallas kammarvatten, ger näring åt ögat och hjälper den att behålla sin runda form. Den typiska ögat producerar, cirkulerar och avlopp ca 4 kubikcentimeter vätska om dagen. Mätt med en ögonläkare med en apparat som kallas tonometern, normal ögontrycket ligger mellan 10 och 21 mm Hg, med ett medelvärde på 16 mm.

Orsaker

Orsakerna till normala variationer i intraokulärt tryck i ögat är inte helt klarlagda. Lågt tryck (från 10 till 15 mm kvicksilver) i allmänhet anses fördelaktigt, eftersom det motsatta tillstånd, förhöjt intraokulärt tryck (mer än 21 mm Hg), är en viktig orsak till glaukom, vilket leder till blindhet. Högt ögontryck resultat med kammarvatten flytande tömmer ordentligt från ögat. En låg normal läsning är inte en regel en anledning till oro, även om glaukom gör ibland förekommer i dem med låga intraokulärt tryck-igen, för medicinskt okänd anledning-med ett tillstånd som kallas för lågspänning glaukom.

okulär hypotoni

okulär hypotoni är ett tillstånd som resulterar i en mycket låg intraokulär behandlingen, vanligtvis 5 mm kvicksilver eller mindre. Detta villkor också är relaterad till flödet av kammarvatten flytande och kan orsaka skador på ögonen. Hypotoni är oftast resultatet av någon typ av trauma för ögat, och det sällan sker efter förfaranden såsom glaukom kirurgi.

Överväganden

Orsakerna till variationen i ögontrycket är inte alltid tydlig, fysisk aktivitet, minskad stress och minskad koffein har visat sig sänka ögontrycket avläsningar.

synundersökningar

Det enda sättet att fastställa nivån på intraoctular tryck i ögat är en undersökning av en ögonläkare. Ett lågtryck behandling inom normala intervallet är en frisk resultat men behöver inte nödvändigtvis betyda glaukom kommer inte att utvecklas. Någon typ av trauma mot ögat, som kan orsaka mycket lågt intraokulärt tryck i ögat, bör behandlas av en läkare omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.