Vilka är orsakerna till den låga kreatin protein?

Kreatinfosfat bryts ned i kroppen och producerar kreatinin. Kreatinin gör energi i kroppen. Man kan kolla hans kreatinin nivå genom att ha hans urin eller blod testas för det. Kreatininnivåerna är en indikator på njure hälsa

lågt protein

En orsak till låg kreatin protein är en kost som är låg i protein. Det är viktigt att inkludera livsmedel som innehåller mycket protein för att hålla hög. Dessa livsmedel kan innehålla fläsk, tonfisk, nötkött, nötter och fisk. Den som har frågor om vad livsmedel innehåller höga halter av protein bör kontakta läkare.

Skada

När en person skadar en muskel, kan den ta upp kreatinin nivåerna i kroppen. Detta i sin tur kommer att öka muskelmassan. När muskelmassa minskar i kroppen, kan kreatinin minska också. Kreatin protein nivåer tenderar att vara högre för män på grund av testosteron.

Graviditet

Graviditet är en annan orsak till låg kreatin protein nivåer. När ett foster utvecklas i en kvinna, är de näringsämnen överförs till barnet via navelsträngen. Eftersom kroppen genomgår extrema förändringar under denna tid, gravida kvinnor tenderar att ha mindre kreatinfosfat. Denna minskning av fosfat sänker kreatinin protein.

Leversjukdom

Levern hjälper till att producera kreatin i kroppen. När orgeln inte fungerar korrekt (t. ex. under leversjukdom), kan kroppen inte producerar tillräckligt med kreatin och kan vara låga. Leversjukdom kan orsaka minskad muskelmassa i kroppen också.

Varning

Om du misstänker att du har låg kreatin protein, sök professionell medicinsk rådgivning omedelbart. Läkaren kanske kan ge en korrekt diagnos och behandling.

Information

Kreatinin är en biprodukt av kreatinfosfat. Kreatinin utsöndras via personens njurarna. Detta är anledningen till kreatinin används som en indikator på njurarna hälsa i människans kropp. Normala njurar bör producera normala kreatinin nivåerna dagligen. Den enda normala förändringar kan inträffa när personen äter en kost rik på protein. Den muskelmassa tenderar att minska med ålder på grund av låg kreatin protein nivåer.

Sjukdomar

När kreatinin nivåerna är låga i kroppen, kan det vara ett tecken på att en sjukdom är närvarande och skadar kroppen. Dessa sjukdomar kan avsevärt minska muskelmassa i kroppen. Detta kan resultera i funktionsnedsättningar såsom muskeldystrofi. Det betyder att personens muskler kommer att känna dig svag och kan vara svåra att flytta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.