ablation behandling av åderbråck

Åderbråck är förstorade, rullade ådror. Varje ven kan bli åderbråck, men de brukar förekomma i benet eftersom stående innebär ökande tryck på venerna i benet. Ablation är en av många behandling åderbråck alternativ

Identification

Ablation: borttagande av material från ytan genom förångning, värme eller någon annan process. Endovenous ablation används för att behandla åderbråck.

Funktion

Endovenous ablation är ett förfarande som använder värme som genereras av radiofrekventa eller laser för att isolera den felaktiga ven som blivit varicose. Blodet är sedan vidarekopplas till ett annat, som arbetar ven.

Överväganden

Åderbråck är ofta ett kosmetiskt problem, men människor som får endovenous ablation behandling oftast göra så att befria sig från symptom som produceras av åderbråck. Symptomen kan vara smärta, svullnad, hudirritation, missfärgning och inflammation.

Funktioner

Ablation behandlingen består av ett ultraljud maskin, en kateter och en laser eller radiofrekventa elektrod. Ultraljudet Maskinen gör att läkaren för att se ven medan han eller hon sätter in katetern in i venen som blivit åderbråck. Lasern eller radiofrekventa elektroden sedan in i katetern. Värme är sedan tillämpas som gör att ven att kollapsa och sedan krympa efter ingreppet.

Varning

Varje förfarande där huden punkteras medför en risk för infektion, så det är viktigt att följa läkarens anvisningar. Postoperativ blåmärken eller svullnad kan uppstå och som kräver att patienten strumpor bära kompression. Även om det är mycket sällsynt, kan den värme som produceras under operationen skada nervändar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.