antibiotikaterapi för cellulit relaterade till lymfödem

Lymfödem är en kronisk sjukdom som innebär vätskeansamling och svullnad i ett visst område av kroppen. Det uppträder vanligen i ben eller armar och orsakas av en komprometterad lymfsystemet. Personer med lymfödem har en ökad risk för att utveckla cellulit, en infektion i de djupare skikten av huden och vävnaden under huden. Om tillståndet inte behandlas omedelbart med antibiotikabehandling kan cellulit leda till komplikationer inklusive kallbrand eller septisk chock

Övervakning av din hud

Det är viktigt att vara medveten om alla typer av hud skada när man har lymfödem, eftersom cellulit orsakas oftast av Streptococcus och Staphylococcus bakterier kommer in genom en paus i huden. Se upp för skärsår, skrapsår, insektsbett, katt eller hund repor, och repor från taggiga växter. Om en hud skada uppkommer, rengör noggrant och tillämpa en antibiotisk salva tills det läker.

Känna igen symtom

Var medveten om tidiga tecken på cellulit, eftersom snabb behandling med antibiotika kan förhindra cellulit från att sprida sig och orsaka komplikationer . Cellulit har symtom av smärtande, ömmande, svullna, röda och mycket varm hud. Du får blåsor och röda strimmor på det drabbade området. Cellulit också kan orsaka systemiska symtom som feber och frossa, snabb puls, huvudvärk, lågt blodtryck, värk i kroppen och svaghet.

Söker behandling

Om du utvecklar cellulit, du behöver träffa en läkare så snart som möjligt . Gå till akuten om du inte kan kontakta din egen vårdgivare, som underrättas av Abramson Cancer Center vid University of Pennsylvania. Säg att du har lymfödem och behöver omedelbar uppmärksamhet.

Antibiotika

Läkare ordinera vanligtvis antibiotikum som är verksamt mot både streptokocker och Staphylococcus bakterier vid behandling av cellulit, såsom Cephalexin eller dikloxacillin, enligt Merck Manuals Online Medical biblioteket. I de flesta fall försvinner symptomen efter några dagar, enligt Mayo Clinic, men patienten måste ta hela kursen av antibiotika i 10 till 14 dagar.

Svåra fall

Om cellulit symtom är allvarligare eller om den muntliga antibiotika inte är effektiva, måste patienten på sjukhus och få intravenös antibiotika. Oxacillin eller nafcillin kan användas i dessa fall, enligt Merck Manuals.

Ytterligare saker att tänka

Fram till den cellulit rensar upp, måste du inte utföra ditt vanliga lymfödem terapi, så du kommer inte att massera den drabbade kroppsdelen, tillämpning av en pump eller bära en kompression plagg. Du måste hålla den drabbade extremiteten förhöjda för att minska svullnad. Cool komprimerar kan också lindra svullnad samt smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.