avlägsnande av en stor livmodern fibroid tumör

Myom är godartade tumörer som växer inuti livmodern eller ute på livmoderväggen. Enligt Mid-American interventionell radiologisk Society hemsida, stora muskelknutor kan hindra tarmarna eller urinvägarna. Även små till medelstora muskelknutor är ofta ensamma, är stora muskelknutor bort vanligen med hjälp av olika förfaranden

Fakta

uterus Myom är även känd som "uterin myomas. "De förekommer i 30 procent av kvinnor äldre än 35 år.

Hysterektomi

En hysterektomi bort livmodern Myom genom att ta bort hela livmodern. Enligt Women's Health hemsida, är en hysterektomi rekommenderas om livmodern är extremt utvidgad av tillväxten i stora muskelknutor eller flera små muskelknutor.

myomektomi

En myomectomy bort kirurgiskt myom utan att ta bort livmodern. Men det finns en chans att muskelknutor kommer att växa igen. Enligt Women's Health hemsida, Ingreppet görs på olika sätt, beroende på storlek, antal och placering av muskelknutor.

Laparoskopisk och buken myomektomi

En laparoskopisk myomectomy är en känslig procedur som kräver stor skicklighet. Istället för att titta direkt in i patientens buk, gör läkaren ett mycket litet snitt för insättning av en liten kamera. Han ser en stor bildskärm svävande över patienten. På bildskärmen är en inre bild av patienten som gör att läkaren för att se muskelknutor att ta bort dem. En buken myomectomy är mindre riskabelt eftersom läkaren gör ett snitt stor nog att se direkt i buken.

Hysteroskopisk myomektomi

Detta förfarande används för att avlägsna myom som växer precis under slemhinnan i livmodern. En laparoskop sätts in i livmodern, vilket ger en inre bild. En Resektoskop används sedan för att raka bort delar av fibroid. Enligt Fibroida Medical Center i norra Kalifornien webbplats har Resektoskop dubbelfunktion på slutet som använder en hög frekvens elektrisk ström för att skära i vävnaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.