balansproblem i Méniu00E8res sjukdom

Méniu00E8res sjukdom är en innerörat sjukdom som gör att folk får problem med sin balans. Det finns inget botemedel för sjukdomen, men balans problem i samband med Méniu00E8res sjukdom kan ofta hanteras

Symtom

Människor med Méniu00E8res sjukdom drabbas ofta av yrsel och /eller svindel, som får dem att ha svårt att stanna balanserad medan du går. Yrsel och balansproblem åtfölja ofta känslor av illamående, kräkningar, ringningar i öronen, ont i öronen och /eller hörselnedsättning.

Varaktighet

Människor med Méniu00E8res sjukdom utvecklar ofta yrsel och balansproblem i två till fyra timmar, enligt en artikel av neurolog och Otolaryngologist Timothy C. Hain för American Hearing Research Association. Patienter med Méniu00E8res sjukdom har vanligtvis balans och koordination frågor på grund av en attack i ena örat. Är

Orsaker

Méniu00E8res sjukdom orsakas av en vätska obalans i labyrinten, en del av innerörat som stöd i hörsel, balans och jämvikt.

Diagnos

Under en audiometri, om läkaren mäta patientens förmåga att höra ljud av olika tonlägen och volymer reda på om de har ett inre öra problemet är enligt Mayo Clinic. En electrocochleography användes för att hitta oegentligheter i elektriska svaren i snäckan och hörselnerven, delar av innerörat.

Behandling

Vissa patienter med Méniu00E8res sjukdom kan stoppa eller begränsa deras attacker genom att minska sitt intag av salt , alkohol, koffein eller tobak, enligt National Institute on Dövhet och annan kommunikation störningar. Åksjuka läkemedel, såsom Meclizine och diazepam, används ofta för att minska kräkningar, illamående och yrsel hos personer med Méniu00E8res sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.