behandling och kirurgi för en bruten höft

En trasig höft eller en höftfraktur, är fortfarande ett vanligt förekommande bland äldre på grund av sin försvagade ben. Tack och lov en mängd lättillgängliga alternativ finns för att behandla trasiga höfter

Överväganden

Med allvarlig höftbenet frakturer, kirurgi kan bidra till att passa den övre delen av lårbenet med en metall byte. I mindre extrema fall kan kirurger helt enkelt in metallföremål skruvarna i höftbenet för att hålla området intakt tills den derar.

Total höftledsplastik

Läkare rekommenderar total protesoperation i höft för dem med stora skador på lederna. I detta förfarande kommer kirurger ersätta den övre lårbenet och höftbenet eluttag med en metall eller keramik protes.

Kirurgi Aftermath

Alla patienter efter operation för att reparera en trasig höft bör göra sjukgymnastik övningar för att stärka regionen.

Varning

För patienter som lider av allvarliga sjukdomar som gör dem dåliga kandidater för operation, kan läkarna väljer att använda en alternativ behandling som dragning, en mekanisk anordning som används för att begränsa rörligheten i höftfraktur området.

Förebyggande /Lösning

En årlig skott av zoledronsyra till det hippa området bidrar till att stabilisera bentätheten och minska risken för framtida brutna höfter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.