hur man hittar en trasig ligament

En trasiga ligament är en vanlig skada, speciellt i idrottare och de som är ofta aktiva. Att hitta en trasig ligament är något som du kan göra hemma. En kvalificerad läkare bör dock göra en ordentlig diagnos och avgöra hur allvarlig och korrekt behandling för de tår
1.
Ta del av eventuella skarp smärta. En trasiga ligament i vaden, till exempel, kommer att märkas på att gå. Ovanligt skarp smärta bör rapporteras till läkare.
2.
Fysiskt undersöka skadan. Ett ligament som har rivits kan visa synliga tecken, såsom blåmärken. Svullnad och blåmärken vid åsynen av ett ligament kan vara ett tecken på en måttlig till svår riva. Ett svårt trasiga ligament kan orsaka muskel som den är ansluten till gäng upp oregelbundet.
3.
Testa utbud av rörelse och styrka ligament. Till exempel kommer en trasig bicep ligament begränsa styrkan i biceps muskeln och rörelseomfång i armen. Om du har problem upphandlande en muskel eller böja en del av din kropp, kan du ha slitit ett ligament.
4.
Tryck lätt med fingrarna med den misstänkta gäller skadeförebyggande. Ett ligament som är smärtsam att beröra indikerar någon form av en tår.
5.
Besök din läkare. Din läkare kan göra en fysisk undersökning och diagnos av skadan. Du kan genomgå en MRT så att läkaren visuellt kan avgöra graden av brottet och lämplig behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.