hur man kan bota balansproblem

Balans problem kan orsakas av ett antal olika förhållanden, inklusive Benign paroxysmal lägesyrsel, käkleden, Méniu00E8res sjukdom, lågt blodtryck, mediciner och ångest. Tecken på en balans sjukdomen är svindel, yrsel och dålig balans.

Kroppen använder det visuella systemet (ögonen), det vestibulära systemet (öronen) och det somatosensoriska systemet (som består av förnimmelser som t. ex. beröring, temperatur, smärta och kroppsposition) att upprätthålla normala balans. Om en eller flera av dessa system inte fungerar normalt, kommer känslor av obalans uppstår.

Oavsett om en balans sjukdom kan botas beror på orsaken till obalansen. Vissa balans kan problem rättas till, medan andra kräver långvarig behandling. Oavsett orsak, finns det dock ett antal behandlingar som hjälper lindra symtomen av en balansrubbning
1.
Tala med din läkare för att diskutera dina problem med balansen. Eftersom det finns ett så brett spektrum av sjukdomar, tillstånd och sjukdomar som kan orsaka yrsel, behöver läkaren ta reda på exakt vad som är fel att veta hur man korrekt behandla dina symptom. I vissa fall kan symtomen vara botas genom en enkel förändring av medicinering.
2.
Inte stå upp för snabbt. Om ditt saldo problem orsakas av ortostatisk hypotension-med andra ord, en plötslig sänkning av blodtrycket-snabba rörelser kan förvärra tillståndet. Och om du lider av en vestibulär sjukdom, flytta huvudet för fort eller sitter upp alltför snabbt kan göra din yrsel värre. Håll huvudet stilla om den är svår yrsel uppstår, och vänta tills känslan försvinner innan återuppta verksamheten.
3.
Inkludera balans övningar i din dagligen. Bara gå varje dag kan hjälpa din kropp att behålla sin balans, men öva balansera på ett ben, flytta din vikt från ena foten till en annan, och gör biceps också kan vara till hjälp för att minska symtomen på lång sikt.
4.
Undvik stress. Om ditt saldo problem orsakas av käkleden, ångest eller Méniu00E8res sjukdom, betona-speciellt höga nivåer av det-kan förvärra symtomen. Lindra stress på ett sunt sätt, t. ex. genom att ta ett varmt bubbelbad eller genom att meditera. Prata med en terapeut, om nödvändigt, att lära sig om tekniker för att hantera ångest.
5.
Konsultera en audionom om hörselrehabilitering behandling. Hörselrehabilitering terapi kan hjälpa de som lider av balansrubbningar att lindra sina symptom genom ett träningsprogram som syftar till att tillgodose patienternas individuella behov. Dessa övningar kan utföras på kliniken eller i hemmet och inkluderar användning av ögon, huvud och kropp. Hörselrehabilitering terapi hjälper patienter omskola sin hjärna för att hålla balansen med hjälp av sina resterande vestibulära funktionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.