hur man kan sänka FSH-nivåer hos män

Follikelstimulerande hormon, FSH eller, vanligtvis diskuteras under fertilitetsbehandlingar. Hos kvinnor ökar detta hormon produktioner folliklar på äggstockarna i syfte att frigöra ett ägg vid ägglossning. Hos män kan nivåer av FSH indikerar hur väl testiklarna fungerar. Höga nivåer av FSH i en människa kan tyda på problem med fertiliteten. Även den höga FSH-nivå är inte orsaken till infertilitet, ta itu med den faktor som har orsakat de höga FSH kan sänka nivån av FSH i blodet.
1.
Upphöra med någon medicin som kan påverka din FSH nivå, till exempel klomifen. Vissa mediciner som används för att behandla tillstånd som oligospermi, eller en låg volym sädesvätska kan öka nivåerna FSH och orsaka ett felaktigt högt resultat på FSH test.
2.
Tala med din läkare om hormonbehandling för att minska FSH-nivåer. Om din höga FSH beror på en hypofysen fel, kan de nivåer FSH-undertryckas genom behandling med syntetiska hormoner.
3.
Ha en undersökning som gjorts för att söka efter skador på testiklarna. Män som genomgått trauma eller skada på deras testiklar kan inte producera spermier korrekt, vilket kan höja FSH-nivåer. En ultraljudsundersökning kan visa på problemområden, så att de ska repareras kirurgiskt. När reparerats, FSH nivåer och spermieproduktion kan normalisera

tips och varningar


 • Höga FSH kan vara ett symtom på ett allvarligt problem. I många fall är det inte korrigeras genom läkemedel eller kirurgi.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.