hur man leder en grupp demens support

Traditionellt tänkt som ett tecken på senilitet eller åldrande, är demens en destruktiv psykiska tillstånd som orsakas av förändringar i hjärnans funktioner. Demens symtom är radikala förändringar i humör, personlighet, mental förmåga och minne. En stödgrupp tillhandahåller en resurs för människor som kämpar med demens, men leder denna typ av grupp kräver kunskap om de villkor och förmåga att sprida information och bistånd till deltagarna i gruppen och deras anhöriga och vårdgivare.
1.
Genomföra konsekvent mötestider, plats och förfarande för att se att folk kan göra deltagandet i stödgruppen en del av deras vanliga rutin. Detta är viktigt för gruppens medlemmar som är beroende av stödgruppen för resurser, svar och att fungera som ett utlopp för sina erfarenheter, om din grupp är öppen bara för de drabbade av sjukdomen eller anhöriga och vårdgivare.
2.
som ledare för gruppen, har du förmodligen en del erfarenhet med demens. Dela denna erfarenhet och allt du har lärt med gruppen. Den inte bara ger dig trovärdighet och låna insikt symtomen på sjukdomen, men ger också dig en möjlighet att få stöd från andra gruppmedlemmarna för att hantera din personliga situation.
3.

Tillhandahålla skriftliga resurser. Eftersom demens är en så utmanande psykiska tillstånd, förstå orsakerna, tecken, symptom och behandling kan vara direkt överväldigande. Ge dina gruppmedlemmar med skriftlig information om alla ovanstående samt telefonnummer och webbplatser där de kan få ytterligare hjälp.
4.
Dela koncernledningen ansvar. Detta är särskilt viktigt om du har en stor grupp medlemmar. Det kan vara utmanande att axla hela lasten att förbereda sig för en stödgrupp möte, leder den, svara på frågor och få svar, genomför en-mot-en chattar med gruppmedlemmarna och upprätthålla logistiken för att köra en stödgrupp. Utse en annan medlem i gruppen att agera som ledare vid din frånvaro. Be denna person att umgås med dig varje vecka för att förbereda för möten så att de är så bekant med hur man kör den grupp som du är.
5.
Boka speciella högtalare. Högtalare ge sakkunnig insikt och den senaste informationen om demens forskning för er grupp. Eftersom nya behandlingar som nyskapande hela tiden, är det viktigt för din grupp att vara medveten om dem och fullt förstå sina optioner. Dessutom skulle särskilda högtalare tillhandahålla tjänster till dementa patienter, som gruppmedlemmarna inte annars skulle ha varit medvetna om innan tal på mötet. Från Alzheimers specialister för att stödja demens vårdgivare organisationer och mer, kan högtalare vara en ovärderlig resurs för medlemmarna stödgrupp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.