hur man ska behandla armen lymfödem

Arm lymfödem uppstår när det finns en ansamling av lymfvätska i armen mjuka vävnad. Det lymfatiska systemet hjälper till att reglera immunförsvaret genom att sprida lymfvätska-en tydlig ämne rik på proteiner-genom lymfkärlen och noder, så småningom utvisa avfall och bakterier från kroppen. Denna process hjälper kroppen att bekämpa sjukdomar och infektioner. Ibland kan dock en blockering inträffa, vilket gör lymfkärlen inte kan cirkulera lymfvätska ordentligt. Denna blockad kan resultera i svullnad, obehag och eventuellt infektion i armen.

Orsaker till lymfödem arm inkluderar kirurgi, cancer och cancerbehandling, genetik och infektion. Även om det inte är möjligt att bota lymfödem finns ett antal sätt att behandla sjukdomen
1
Wrap. hela din arm i ett bandage. Bandaget ska tightaste på fingrarna och sedan gradvis släppa när den rör sig upp armen. Anpassad bandaging hjälper lymfvätska att flytta ut från din arm och cirkulera tillbaka till resten av kroppen. Om du är osäker på om du är omslag bandaget korrekt, kan ett lymfödem terapeut hjälpa dig.
2.
Utför lätt motion varje dag. Ökad rörlighet på den delen kommer att bidra till sprida lymfvätska ur armen. Övningen bör inte vara så ansträngande att det får dig att däcket eller stam muskeln. Enligt Saskia Thiadens, RN, medlem i Professional Advisory Board i den icke-vinstdrivande organisation, breastcancer. org, det säkraste och mest effektiva träning för armen lymfödem är simning. Flexibilitet övningar, sträcker armen och tyngdlyftning med en till u00A3 2 hantlar kan också vara effektiva.
3.
köpa ett par kompression plagg. Kompression plagg är långärmad organ shapers som hindrar svullnad och underlätta cirkulation av lymfvätska. Kompression plagg bör bäras när du tränar, eftersom armen kan hamna svullnad mer om det inte är komprimerad. Vissa människor kan behöva ändra sin kropp Shaper två gånger om dagen, som din armbåge kan sträcka ut de elastiska i plagget. Plagg bör också tvättas varje dag, inte bara att ta bort döda hudceller och bakterier som har samlats, utan också därför att regelbunden tvättning hjälper plagget att behålla sin elasticitet.

tips och varningar


 • Vissa behandlingar för arm lymfödem rekommenderas inte för patienter med diabetes, hjärtsvikt, blodproppar, förlamning, högt blodtryck eller akuta infektioner. Tala med din läkare innan någon av de listade behandlingar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.