hur man ska behandla vätska i mellanörat

Öroninflammation är en öroninflammation. När öroninflammation åtföljs av utgjutning, kallas det vätska i mellanörat. Detta villkor är en marknad där det negativa trycket från den felaktiga rören i örat orsaka att vätska samlas i mellanörat. Med tiden blir vätskan tjock och gör det svårt att höra. Liksom alla typer av öroninfektioner, påverkar vätska i mellanörat främst spädbarn och barn, men det kan också ses hos vuxna. Nästan alla fall av vätska i mellanörat lösa sig själva, men vissa fall kräva antibiotika och kirurgi.
1
känner igen symtomen av vätska i mellanörat, som svårigheter hörsel. . . Du kanske plötsligt märker att din hörsel är dämpade. Örat kan också vara full eller tunga. Om du har ett litet barn, kan han plötsligt inte svarar när du ringer honom. Han kan sitta närmare tv eller skruva upp volymen högre än förut.
2.
Se din läkare om dina symtom vätska i mellanörat. Han kommer att undersöka dina öron för tecken, som inkluderar luftbubblor, vätska bakom trumhinnan eller problem med trumhinnan rörelse. Om din läkare misstänker vätska i mellanörat, kommer han att undersöka saken närmare med hjälp av en tympanometer för att generera ljud i hörselgången och mäter hur mycket ljud kommer tillbaka.
3.
Observera dina symtom vätska i mellanörat för två till tre veckor. Enligt US Library of Medicine, nästan alla fall av vätska i mellanörat lösa sig själva utan ytterligare behandling. Din läkare kommer att schemalägga en kontroll inom ett par veckor för att övervaka dina symtom.
4.
Utvärdera alla faktorer i omgivningen som kan påverka hälsan hos din mellanörat. Allergier orsakar ofta öronproblem, så undvik allergi triggers såsom damm eller pollen. Om du har ett försvagat immunförsvar, vidta åtgärder för att öka den. Håll små barn med vätska i mellanörat från cigarettrök, som den amerikanska Library of Medicine säger att det kan förvärra öroninfektioner och andra villkor.

Tips och varningar


 • Om vätskan är fortfarande kvar i öronen efter sex veckor eller om din hörsel försämras, kan din läkare förskriva en enda rättegång av antibiotika för att hjälpa din mellanörat läka. Han kommer då att följa din kondition ytterligare. Din läkare kan också testa din hörsel ofta. Vätska i mellanörat kan orsaka hörselskador om det varar längre än några månader.
 • Om vätskan är kvar efter några månader, kan din läkare föreslå kirurgi för att bota problemet. Örat rör kommer att införas i din trumhinna att hindra vätskan från att byggas upp i mellanörat. Du måste vara helt stilla för att undvika hörselskador, så metoden kan kräva narkos. Örat rören kommer att finnas kvar i trumhinnan mellan två och fem år innan de spontant faller ut.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.