icke-kirurgisk behandling för axeln bursit

Shoulder bursit orsakas av svullnad av vätskan sac mellan senor och leder. Kirurgi är oftast en sista utväg för bursit behandling. Andra, mindre extrema metoder ger oftast lindring av smärta och inflammation

Typer

Axel bursit behandling innebär vanligen vila, immobilisering, is, mediciner för att lindra smärta och svullnad, sjukgymnastik eller injektioner. Shoulder bursit orsakas av en infektion behandlas med receptbelagda antibiotika.

Funktion

Vila axeln och isbildning det kommer att minska svullnad och låta smärtan avta naturligt. Ibuprofen och naproxen minskar inflammation och lindra smärta. Sjukgymnastik hjälper patienter att stärka axel muskler och kortisoninjektion lätt svullnad och få snabb smärtlindring.

Fördelar

Kirurgi kan vara dyrt och medför risker och en längre återhämtningsperiod. Icke-kirurgiska behandlingsmetoder har relativt få biverkningar och är vanligen tillräcklig för att behandla axel bursit.

Överväganden

Patienter bör söka läkare om axel bursit återkommer och blir ett kroniskt problem. Kronisk bursit kan indikera en underliggande medicinska problem som kan behöva behandling innan axeln bursit kommer att försvinna.

Varning

Ta alltid över disk och receptbelagda läkemedel exakt som riktad. Ibuprofen och naproxen kan orsaka sår och andra magproblem i höga doser. Enligt National Institutes of Health, är en kortikosteroid injektion tillräckligt för de flesta patienter, men alltför många steroidinjektioner på kort tid kan skada senor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.