kan bihålesvullnad påverka synen?

Täppta bihålor kan ha effekter på alla områden i huvud och ansikte. Några av de vanligaste effekterna av nästäppa kan kännas i öronen, huvudet och ögonen. Nästäppa kan ibland påverka synen, men denna effekt vanligen bara varar så länge som trängsel gör

Fakta

Två av de största sinus hålrum finns direkt bakom ögon och näsa. Dessa hålrum filtrera bort partiklar från luften innan luften kommer in i lungorna.

Orsak

När bihålorna är irriterad, sväller de och över producera slem orsakar tryck för att bygga upp bakom ögonen. Denna svullnad resultat i sinus kaviteten trycka på baksidan av ögonen skapa dimsyn och fläckar i synen.

Behandling

För att behandla vision frågor som rör täppta bihålor en person ska ta en avsvällande konsekvent för 2 till 3 dagar för att minska svullnad och inflammation i sinus kaviteten.

Förebyggande

Om sinus frågor på grund av allergier en person ska ta en 24-timmars antihistamin för att undvika sinus tryck. Upprätthålla en hälsosam immunsystemet genom att dricka sex 8-ounce glas vatten om dagen, få åtta timmars sömn varje natt och äta en välbalanserad kost.

Överväganden

Om synförmågan frågor fortsätta efter sinus tryck och trängsel avtar, uppsök eftersom det kan finnas ett mer allvarligt tillstånd som orsakar problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.