kommer peroxid behandla tånagelsvamp?

Tånagelsvamp är en infektion i tånagel område som inledningsvis kan tyckas vara en vit eller gul fläck. Som svampen sprider sig, kommer det att missfärga nageln och få den att tjockna. Spiken kan också bli spröd och har smulig kanter. Formen på spiken kan förvrängas. Svampinfektioner i naglarna kan återkomma, särskilt om du inte behandlar dem rätt. Om du har ett nedsatt immunförsvar på grund av aids, diabetes, leukemi eller annan sjukdom, kontakta din läkare för att undvika allvarliga komplikationer.

Huskurer

Väteperoxid kan hjälpa bli av med din tånagelsvamp. . Förbered en skål med 3 procent väteperoxid, och doppa din infekterade tårna i skålen. Gör detta flera gånger per dag. Du kan behöva fortsätta denna rutin i flera veckor, tills din infektion klarnar upp. Efter att doppa din infekterade tår, antingen låta dem lufttorka helt, eller klappa dem torra med ren handduk. Alla handduk som du använder på din infekterade tår kommer att behöva tvättas innan du använder det på någon annan del av kroppen.

Du kan också prova andra huskurer, om väteperoxid inte verkar vara tillräckligt. Mayo Clinic pekar på att ättika kan döda vissa bakterier. Blanda varmt vatten med vinäger (2 /3 vatten, 1 /3 vinäger) och blöta fötterna i den för omkring 15 till 20 minuter. Prova att göra detta varje dag. Men om du märker irritation på fötterna från detta, gå till bara ett par gånger per vecka. Kom ihåg att noggrant skölja och torka fötterna efter blötläggning dem.

Läkemedel

Om du har svår tånagelsvamp, överväga att tala med din läkare om medicin alternativ. Om du är diabetiker eller har en historia av cellulit, bör du kontakta din läkare om dina problem. Diabetiker måste ta väl hand om sina fötter, eftersom de kan uppleva nervskador i armar och ben. Din läkare kan ordinera ett oralt läkemedel för att behandla din tånagelsvamp. Dessa alternativ inkluderar itrakonazol (Sporanox) och terbinafin, även känd som Lamisil. Din läkare kan också ordinera utvärtes läkemedel, såsom ciclopirox, även känd som Penloc. Tånagelsvamp kan vara en ful och ibland smärtsamma tillstånd. Om huskurer som väteperoxid inte fungerar, tala med din läkare om dina alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.