köpta kontra naturläkemedel för tå svamp

Toe svamp, eller onychomycosis, är en svampinfektion i nagelbädden på tån som drabbar både hud och naglar. Du vet att du har en möjlig tå svamp när din tånagel mörknar och blir spröd och smulig. Du kan också uppleva klåda och irritation. Behandlingar inkluderar receptbelagda läkemedel, over-the-counter behandlingar och naturliga eller huskurer

Behandla tå svamp

Det är viktigt att du behandlar din tå svamp. Lämnad ensam, det förstör nageln och kan lätt spridas. Vid behandling tå svamp, oavsett om du använder receptbelagda mediciner, over-the-counter preparat eller naturläkemedel, försöker du bli av med dermatofyter som lever under nageln och orsaka svampinfektion. Det finns flera sätt att bli av med dem. Du måste vara en att avgöra vilken som är rätt för dig

receptbelagda läkemedel

Receptbelagda läkemedel som terbinafin (Lamisil) och butefine (Lotrimin) är läkemedel mot svamp som angriper dermatofyter genom att döda dem eller förstöra svampens cellmembran. De är mycket effektiva, men de är hårda på ditt system och många har biverkningar, vissa allvarliga. Lamisil, till exempel när förskrivna 250mg orala tabletter, kan orsaka leverskador, och läkaren kommer att kräva en leverfunktionsvärden före förskrivning den.

Over-the-Counter Behandlingar

OTC behandlingar, som Lotrimin 1% aktuell kräm, också arbeta för att förstöra dermatofyter. De är säkrare, eftersom koncentrationen av läkemedel är lägre, men de är mindre effektiva och ta längre tid. De flesta OTC behandlingar ta sex månader till ett år, och svampen kan komma tillbaka om behandlingen avbryts för tidigt.

Natural Förberedelser

Två effektiva naturliga preparat Fungisil, vars huvudsakliga ingrediens är Undecylenic syra, och ZetaClear, vars ingredienser är: antimonium crudum, arsenicum album nitricum acidum och svavel. Fungisil innehåller också olja tea tree, som är känd för sin anti-svamp egenskaper. Båda dessa hudprodukter är säkra när de tillämpas korrekt på nageln. Fungisil tar cirka 12 till 15 veckor för att utrota svampen i lindriga fall, och 4 till 5 månader i allvarliga fall, enligt dess litteratur. ZetaClear kräver minst 2 månader för milda fall och 6 månader för svåra fall.

Huskurer

Två effektiva huskurer mot svampinfektion är tea tree olja och vinäger (vit eller äppelcidervinäger är bra). Tea tree til, appliceras lokalt på spiken, besitter visat anti-svamp egenskaper mot 26 stammar av dermatofyter arter, enligt forskning som gjorts vid Hudkliniken, universitetet i Leipzig. Ättika fungerar genom att motverka pH obalans i huden som skapas av dermatofyter. Den sura egenskaper ättika återställa pH-balansen, vilket gör det svårare för svampen att frodas. Blötlägg tån i en lösning av en del vinäger till en del vatten, minst en gång om dagen, i 30 minuter. Också gälla 2 droppar vinäger i botten på din tånagel två gånger om dagen, mellan soakings. Lägga väteperoxid till ättika lösning hjälper dödar bakterier också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.