kost & Glucophage att kontrollera PCOS

Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) har många symptom, inklusive utebliven ägglossning, ökad hår på kroppen, akne och fetma. Kvinnor med PCOS är insulinresistenta, så att deras celler inte bearbetar insulinet på rätt sätt. Detta resulterar i överskott insulin i blodet, vilket förvärrar symtomen vid PCOS. Den hyperinsulinemi associerade med PCOS kan kontrolleras med diet och insulin-sensibiliserande droger

kost för PCOS

Kvinnor med PCOS ska äta en balanserad och hälsosam kost som syftar till att hålla blodsockernivån stabil. Det centrum för unga kvinnors hälsa rekommenderar att äta en kost rik på komplexa kolhydrater i stället för enkla bearbetade kolhydrater. Enkla kolhydrater snabbt höjer blodsockernivån. Kolhydrater som är komplicerade har fiber som ökar koktiden, vilket resulterar i en mer stadig blodsocker höjning. Välja lägre sockret livsmedel, som frukt över glass, kommer också att hjälpa till med insulinresistens. Äta mindre portioner ofta, snarare än stora portioner bara en eller två gånger om dagen, bidrar till att upprätthålla ens blodsocker.

Glucophage och PCOS

Glucophage, även känd som Metformin, är ett insulin-sensibiliserande drog som används för att behandla patienter med typ 2 diabetes. Det är ofta ges till kvinnor med PCOS då det kan agera för att göra celler mer mottagliga för det insulin som produceras av kroppen. Även om Metformin är inte godkänd av FDA för behandling av PCOS, många läkare ordinerar det för denna användning. Glucophage minskar symtom av PCOS som kraftig hårväxt, och hjälper till att återställa ägglossning och fertilitet. Kombinationen av metformin användning och kost kan hjälpa en patient med PCOS gå ner i vikt, minska framtida risk för hjärtsjukdomar och diabetes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.