sterol vs statiner

Steroler och statiner är medicin alternativ för att sänka LDL eller dåligt kolesterol. Även om de uppnå samma resultat, de kemikalier som både ta itu med LDL på olika sätt

Funktioner

Statiner är en grupp av syntetiska. droger som slutar på ändelsen "statin". Steroler är en organisk förening som gör upp om djurs och växters cellmembran.

Funktion

Enligt Mayo Clinic, är kolesterol skapas i levern och absorberas i blodomloppet. Statiner arbetet med att minska mängden kolesterol som produceras i levern. Steroler verkar genom att blockera kolesterol från att absorberas i blodet.

Sterol Fördelar

Steroler sägs likna kolesterol. Detta gör det enkelt för sterol att komma in i blodomloppet i stället för kolesterol. Enligt Cleveland Clinic, det finns inga kända biverkningar med att ta steroler.

Statiner Fördelar

Statiner har testats och visat sig sänka LDL. Det finns flera olika statiner, så att hitta en modell som passar din kropp fungerar är inte svårt.

Sterol Nackdelar

Steroler är naturligt förekommande, men i fråga om en person med högt kolesterolvärde kan de inte vara tillräckligt effektiv . The Cleveland Clinic säger att äta tillräckligt sterol mat som innehåller för att sänka ett högt kolesterol skulle öka mängden kalorier som förbrukas.

Statiner Nackdelar

Trots att de är få, statiner har biverkningar och därför kräver kontroll av din läkare. Mayo Clinic beskriver effekterna statin sida som "muskel-och ledvärk, illamående, diarré eller förstoppning. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.