vad är hornhinnans topografi?

Hornhinnan är en genomskinlig hinna som täcker den främre delen av ögat som är ansvarig för omkring 70 procent av ögats fokusering makt. Hornhinnans topografi är en okulär bildteknik som liknar den process som används av topografer att göra konturkartor av mark

Funktioner

Läkare utföra hornhinnan kretsmönster hjälp av en dator kopplad till en upplyst skål. Skålen återspeglar ett mönster som liknar koncentriska ringar bort av hornhinnan s främre ytan medan en tekniker tar en bild av ögat med hjälp av en avgift-kopplad enhet kamera.

Identifiering

Ett datorprogram digitaliserar datapunkter som erhållits under förfarandet och skapar en utskriften av hornhinnan form, där olika färger representerar olika höjder.

Funktion

De bilder som produceras av hornhinnans topografi möjliggöra optiker att visualisera storlek, form och lutning av hornhinnan yta

Fördelar

Den numeriska uppgifter från en hornhinnans topografi kan hjälpa till att diagnostisera eller hantera Keratoconus, eller förtunning av hornhinnan. oregelbunden astigmatism efter hornhinnan transplantation, och hornhinnan ärr, opacitet och andra missbildningar. Hornhinnans topografi kan också underlätta montering kontaktlins för keratoconic hornhinnor.

Detaljer

hornhinnans topografi är en kort och relativt smärtfri beröringsfri undersökning. Det är inte en rutin test.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.