vad är prickarna på mina ben som ser ut som hårsäckar?

Raised knölar eller prickar på ben kan vara besvärande, särskilt för kvinnor som rakar sina ben. Du kanske undrar varför dessa prickar som ser ut hårsäckarna är så uppenbart på ett område av kroppen du vill ska visas smidig och elegant

hårsäckar

Det mest självklara svaret om prickar på benen som ser ut som hårsäckar är naturligtvis att de är hårsäckar. Rakning eller bär åtsittande kläder är två frågor som kan orsaka en hårsäck för att bli irriterad och därför mer uppenbart för blotta ögat.

follikulit

Enligt National Institutes of Health, är follikulit ett tillstånd där hårsäcken blir infekterad med bakterier. Detta kan resultera i en knaprig eller utslag utseende runt hårsäcken.

Keratos pilaris

keratos pilaris är ett tillstånd som kan orsaka förhöjning av knölar eller röda prickar på ben, armar eller kinder. Enligt National Institutes of Health, sker detta villkor oftare i ungdom och kan försvinna som en person åldrar.

Betydelse

Varken en irriterad hårsäck, follikulit heller pilaris keratos är livshotande tillstånd. Effekterna av prickar på benen är mer sannolikt att känslomässiga snarare än fysiskt, men konstant plocka på benet punkter eller hårsäckar kan leda till permanent ärrbildning.

Behandlingar

noga med att hålla huden på återfuktad ben kan bidra till att minska förekomsten av irritation eller keratos pilaris. En läkare kan ordinera en lotion för att bekämpa de bakterier som orsakar follikulit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.