vad alkohol kan en diabetiker dricka?

Personer med diabetes kan dricka, men de måste vara försiktiga. Även små mängder alkohol kan påverka blodsockernivån. Vissa typer av alkohol är särskilt problematiska

Effects

När levern metaboliserar alkohol, är det mindre effektivt för att lösa ut sockerarter som motverkar låga blodsockernivåer, enligt Mayo Clinic. Symtomen vid hypoglykemi är ofta liknar fylleri, så finns det en risk att de två kan förväxlas, enligt den amerikanska Diabetes Association (ADA).

Belopp

två uns av alkohol är tillräckligt för att sänka blodsockret om du tar insulin eller orala läkemedel mot diabetes, enligt Mayo Clinic. ADA rekommenderar inte mer än en drink per dag för kvinnor med diabetes och inte mer än två drinkar per dag för män med diabetes.

Typer av alkohol

Eftersom ljus öl och torrt vin har färre kolhydrater och kalorier än andra drycker, de är ett säkrare val för diabetiker, enligt Mayo Clinic.

drinkar

Se till att använda socker-fri och utan kalorier blandare, som Seltzer eller club soda, om du har blandat drinkar.

Försiktighetsåtgärder

Drick inte på fastande mage eller när blodsockret är lågt. Övervaka ditt blodsocker när du dricker, även innan du går till sängs. Ta inga risker med din hälsa-prata med din läkare om huruvida det är säkert att du dricker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.