vad som orsakar klåda i njursvikt?

Klåda som ett symptom

Njursvikt, även känd som end-stage renal disease (ESRD), är en komplex sjukdom som resulterar i obalans av vitaminer, mineraler, vätskor och slaggprodukter i kroppen. Enligt American Academy of Njursjuka, cirka 90 procent av patienter med kronisk njursvikt upplever klåda eller klåda, som en stor symptom. De många orsaker uttorkning, vätskeansamling inuti kroppen istället för på huden och histaminfrisättning.

När njurarna inte utföra korrekt, är vätskor avlägsnas från kroppen utan restprodukter som oftast tydlig med dem. Ökat vätskeintag upp till 2 liter per dag är nödvändigt för att förhindra obalans och uttorkning, särskilt för patienter med dialys. Uttorkad hud flingor och kliar hela tiden tills återfuktad eller rehydreras.

uppbyggnaden av extra mineraler, som kalcium och fosfor, i blodet som uppstår med ESRD gör att kroppen naturligt dra vätska från huden till blodkärlen att förhindra höga mineral i blodet. Detta orsakar i huvudsak hud uttorkning och klåda

histamin, ett protein i kroppen släpper som en utlösande faktor när främmande substanser hittas, släpps i ESRD. -Eventuellt som en reaktion på de ackumulerade restprodukter och mineraler- och orsakar allergiska reaktioner klåda. Dessutom orsakar histamin vätska att lämna blodkärlen, vilket kan bidra till uttorkad hud.

Histamin och mineral-obalans orsaker till klåda kan behandlas med antihistamin produkter och läkemedel eller behandlingar vitamin. Men dessa lösningar är inte alltid framgångsrika-orsakerna till klåda är från flera källor

Dialys Orsak

Även om många människor med ESRD erfarenhet klia oavsett vad deras behandling kan patienter som genomgår dialys uppges upplever klåda efter. Proceduren börjar också. Dialyspatienter har sänkta nivåer av olja som produceras på huden, och när den primära skyddande barriär tagits bort kan klåda fortsätta tills fukt ersätts och inlåst i onaturligt med krämer eller oljebaserade produkter.

Dessutom kan histamin frigöras under dialys om patienten är allergisk mot något av de material som används, inklusive dialysatorn membran, eller läkemedlet heparin, som används under förfarandet för att förhindra blodproppar.

Tips för Relief

Oavsett orsaken är klåda i njursvikt anses vanligt och kronisk. Förutom antihistaminer och extra fuktighetskräm och vätskeintag, bör patienter överväga några lugnande tekniker tidsinställda runt deras värsta symtomen toppar (som direkt efter dialys). Havregryn bad, cool komprimerar och kortison krämer kan ge kortsiktiga lättnader på en regelbunden basis för att förbättra livskvaliteten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.