är ett öga glas recept annorlunda än kontakter?

Ett recept skrivits för glasögon skiljer sig från ett recept på kontaktlinser på grund av den inneboende natur av kontaktlinser

FDA Klassificering

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA klassificerar kontaktlinser annorlunda glasögon eftersom kontakter bärs direkt på ögonen, enligt University of Iowa Health Care. Det finns risker förknippade med kontakter som inte är tillämpliga med glasögon.

Glasögon recept

en monokel recept innehåller positiva eller negativa tal som betecknar patientens grad av översynthet eller närsynthet. Dessa avser objektiv makt. Receptet kan också innehålla information om astigmatism.

Kontaktlinser recept

Förutom objektiv makt och graden av astigmatism, innehåller ett kontaktlins recept information om storlek och passform på linsen, liksom typ, varumärke och nyans av linsen.

Avstånd Kraften av recept kontaktlinser måste justeras för skillnaden i avstånd från linsen till ögat jämfört med glasögon.

inte utbytbara

Ett recept för glasögon i regel inte kan bytas ut mot en för kontakter och vice versa. De flesta läkare kommer att kräva särskilda recept för den typ av linser du vill ha.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.