alternativ för brun och solfläckar

Det finns flera alternativ att bli av med bruna fläckar på huden. De flesta sådana fläckar orsakas främst av solskador. Andra orsaker är graviditet och vissa läkemedel, inklusive p-piller. Prickarna är oftast finns på baksidan av händerna, ansiktet, halsen eller bröstet. De bildar då hudceller producera extra pigment. Kemisk peeling, laser och intensivt pulserande ljus terapi är bland möjliga behandlingar

Förebyggande

Stoppa bruna fläckar innan de börjar genom att begränsa solexponering. Du bör alltid använda solkräm med en solskyddsfaktor 15 eller högre innan du går utomhus. Bära hatt. Inte tillbringar mycket tid i solen mellan klockan 10 och 15:00

Peels

Kemisk peeling är ett populärt alternativ för att bli av med bruna fläckar. Skal varierar i intensitet och i kostnad. Beroende på vilken typ av skal du väljer kan din hud bli röd eller fjällig i flera dagar eller röd för bara några timmar.

Under förfarandet, är det översta lagret av huden bort för att minska uppkomsten av bruna fläckar. De tre typerna av peeling är: ytliga, medium och djupt. Ju djupare skal, desto mer återhämtning tid du behöver. Djupare peeling också leda till en djupare förnyelse process.

Laser

Laser resurfacing blivit mer populär för avlägsnande av bruna fläckar. Laser renovering är också ofta valet av kvinnor som lider av melasma, som orsakar bruna fläckar som orsakas av p-piller eller andra hormonella förändringar, till exempel graviditet.

De flesta bruna fläckar kräva endast en laser behandling för att eliminera eller minska fläckar. Lasrar anses säkra och effektiva, sade Nicholas Lowe, MD, klinisk professor i dermatologi vid UCLA School of Medicine. Lowe sade också förfarandet orsakar lite smärta. Den vanligaste biverkningen är rodnad, men i händerna på en oerfaren läkare, ärrbildning är möjligt.

Medan intensiteten i lasrar varierar, under denna process inga snitt görs i huden. Liksom kemisk peeling, avlägsnar resurfacing döda och skadade hudceller från det översta lagret och hjälper till att stimulera tillväxten av friskare hud.

Laser resurfacing tar mellan 30 till 90 minuter.

intensivt pulserande ljus och LED

Många brun plats lider vänder sig till intensivt pulserande ljus terapi för att förbättra hudens utseende. Denna typ av behandling kräver väldigt lite återhämtning tid och orsakar väldigt lite smärta. Behandlingar är också snabb, vilket gör dem möjligt att schemalägga under en lunchrast. Liksom andra metoder, kommer det att bidra till att minska bruna fläckar som orsakas av solen eller melasma.

Lysdiod enheter finns på läkarens kontor och för at-home användning. Se till att läsa anvisningarna noggrant om du köper en produkt för at-home användning. LED-produkter hjälp med åldersfläckar, bland andra hudproblem. Biverkningar är rodnad

Under detta förfarande är brett spektrum ljus appliceras på hudens djupare skikt för att stimulera ny tillväxt -. Process något som fotosyntesen hos växter. Denna terapi är ännu mindre invasiv än med laserskrivare, vilket innebär mycket få biverkningar. Användare kan uppleva viss rodnad och blåmärken. En serie behandlingar under några veckor är det ofta nödvändigt.

Krämer

För en enklare metod, prova Retin-A grädde. Läkare upptäckte att grädde, som ofta används för att behandla akne hjälpte 80 procent av användarna blekna åldersfläckar, enligt The New York Times.

Krämen verkar genom att blockera melanin produktionen. Den aktiva ingrediensen i Retin-
A är tretinoin.

En annan ingrediens för att leta efter är hydrokinon.

Båda har visat att blekna åldersfläckar, men det tar längre tid än andra metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.