alternativ till DHEA & pregnenolon

DHEA och pregnenolon viktiga hormoner i en god hälsa och livskraft. Både nedgång som du ålder. Pregnenolon är på toppen av hormonet produktionscykeln i kroppen, följt av DHEA. Dina alternativ för att återställa optimala nivåer för att ersätta dessa hormoner direkt via recept eller kosttillskott eller att vidta åtgärder som stimulerar kroppens naturliga produktion. Direkt ersättning kan ge oönskade effekter, så det är hälsosammare att vidta åtgärder för att öka kroppens produktion av dessa hormoner. Dessa alternativa sätt att återställa pregnenolon och DHEA nivåer är säkra, naturliga och får dig att känna mer energisk och friskare

Bli utvilad

Det kanske viktigaste du kan göra för att hjälpa kroppen att uppnå balanserade nivåer av DHEA och pregnenolon är att få tillräckligt med sömn. När du sover inte tillräckligt, tiden kroppens kemi förändringar. Otillräcklig sömn stör ämnesomsättningen och förändringar hur endokrina systemet fungerar. Det endokrina systemet reglerar din hormonproduktion. När du inte får tillräckligt med sömn din kropp under-producerar hormoner som DHEA och pregnenolon och över-producerar stresshormoner som kortisol, enligt ScienceDaily. com. De flesta människor behöver mellan sju och nio timmars sömn per natt för sina kroppar för att vara på sitt bästa.

Control stressnivåer

Stress påverkar hormonproduktionen på varje nivå. När du är stressad, börjar kroppen producera adrenalin och kortisol. Dessa två hormoner ge din kropp de resurser den behöver för att fungera trots stress. Med tiden kommer dock tar de en vägtull på din kropp som inkluderar hämning av produktionen av andra hormoner som DHEA och pregnenolon.

upptagna scheman ofta tillåter inte avskaffande av stress. Det innebär att du får hitta sätt att svara mer positivt på stress och att minska stress-ingång där du kan.

Att få en god natts sömn, som föreslås ovan, bidrar till att förbättra kroppens stressreaktion. Schemaläggning tid varje dag för att koppla av kan också hjälpa. Aktiviteter som meditation, läsa, kan Yoga eller journalföring hjälpa dig att bättre hantera stress, och som kan främja en bättre balans av hormoner i kroppen. Specifikt finna positiva sätt att reagera på stress kan bidra till att sänka nivåerna av kortisol i blodet och leda till högre produktion av pregnenolon och DHEA.

Få Flytta

Motion hjälper kroppen att balansera sina hormonproduktion. För att få bästa resultat ska du göra både hjärt-och luftvägssjukdomar motion vill dansa eller spela basket, och motstånd motion som att lyfta vikter. Resistens övningar i synnerhet hjälpa din kropp att producera mer pregnenolon och DHEA.

Försök att tillbringa minst 30 till 45 minuter varje dag vara fysiskt aktiva. Dessutom tillbringar 30 minuter tre gånger i veckan att lyfta vikter eller gör andra motstånd övningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.