hur man läka ett brustet höft utan kirurgi

Breaking eller sprickbildning en höft är en vanlig skada i geriatrisk befolkningen, enligt American Academy of ortopediska kirurger. Grund av förlust av bentätheten och sjukdomar som artros, äldre människor löper störst risk för höftfrakturer. Kirurgi krävs oftast för att läka en bruten höft, men några lyckliga individer kanske inte behöver en operation. Medicinering, i vissa fall kanske kan läka ett brustet höft utan att tillgripa operation
1.
Hjälper din läkare att bedöma din höftfraktur och köra andra tester vid behov för att avgöra om du kan läka din trasiga ben utan kirurgi. Din läkare kommer att ta röntgenbilder för att visa platsen och svårighetsgraden av brottet. En bentäthet test kan utföras för att utvärdera läget i ditt ben hälsan.
2.
Få en infusion med ett läkemedel som kallas zoledronsyra att läka höften. I september 2007 frågan om "New England Journal of Medicine" rapporterade att denna medicin, som är Food and Drug Administration godkänt för att förebygga benskörhet, kan också hjälpa till att läka höftfrakturer. Zoledronsyra ges intravenöst i intervall upp till ett år, under en kort, 15-minuters förfarandet, din läkare kommer att bestämma antalet och frekvensen av dina behandlingar. Människor som är gravida eller som har en njursjukdom ska inte använda zoledronsyra, enligt Novartis Pharmaceuticals Corporation, som kallas skaparna av ett varumärke version av läkemedlet Reclast.
3.
Fråga din läkare om du bör också ta vitamin D eller kalcium tillskott för att hjälpa dina ben läka. Den "New England Journal of Medicine" Studien fann att några deltagare hade mycket låga nivåer av vitamin D i sina system. Både vitamin D och kalcium skelettet hjälpa förbli stark.
4.
Delta sjukgymnastik om detta rekommenderas av din läkare. Även om du har fått zoledronsyra infusioner, kan din läkare vill att du ska lära dig några styrkeövningar eller använda hjälpmedel som hjälper dig att komma runt ditt hem för att förhindra framtida ben raster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.