test för herpesvirus antikroppar

Antikroppstestning är en av de diagnostiska metoder som kan användas för att upptäcka herpes simplex-virusinfektioner. På grund av vissa nackdelar med antikroppstest de normalt används tillsammans med andra tester

Identification

När en person blir infekterad av ett sjukdomsframkallande smittämnet, såsom ett herpesvirus, utvecklar immunförsvaret antikroppar som hjälper bekämpa infektionen. Dessa upptäcks genom antikroppstest.

Funktioner

En herpes antikroppstest utförs på ett blodprov, enligt Mayo Clinic.

Mindre bra

En vanlig typ av herpes testning, IgM antikroppstest, kan inte exakt säga skillnaden mellan en HSV-1 (munsår) och HSV-2 (genital herpes) infektion och kan ge falskt positiva och negativa. Detta antikroppstest reagerar med andra medlemmar av herpesvirus familjen, till exempel vattkoppor viruset, enligt amerikanska sociala Health Association (Asha).

Potentiella

ASHA rekommenderar användning av IgG-antikropp testa för herpes, som exakt kan skilja mellan olika typer av herpesinfektion.

Tidsplan

IgG-antikroppar tester bör utföras mellan och tolv sexton veckor efter den sista gången en person kan ha exponerats för herpes virus för att ge tillräcklig tid att utveckla en detekterbar nivå av antikroppar, enligt Asha.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.