vad sänks LDL, höjer HDL och sänker övergripande triglycerider?

Folk tror ofta "kolesterol" är något dåligt för din kropp. Det finns olika komponenter till den totala kolesterolnivåer, och det är viktigt att hålla det goda kolesterolet i kroppen och samtidigt begränsa de livsmedel som erbjuder dåliga kolesterolet, så att kroppen kan fungera optimalt

LDL

Low-density lipoprotein anses dåligt för din kropp, och bör begränsas i din kost. En hög nivå av LDL-kolesterol i kroppen kan resultera i härdning och förtjockning av kärlväggarna och orsakar att blodet kan flöda mindre smidigt, och kan orsaka en hjärtattack eller stroke uppstå. Det finns en mängd olika sätt att förbättra din LDL-kolesterol utan medicinering, som konsumerar måttliga mängder alkohol, ofta motion och inte röka.

HDL

High-density lipoprotein är bra för kroppen och bör bibehållas för god hälsa. HDL ansvarar för att kolesterol från arteriell spridningsvägar och återvänder till levern, där kroppen kan utvisa det. Låga nivåer av HDL kan resultera i hjärtsjukdomar, som kan höga nivåer av LDL. Du kan förstås höja din HDL-nivåer genom att utöva, gå ner i vikt om du är överviktig och att sluta röka.

Triglycerider

Triglycerider är en typ av fett som görs i kroppen, och det är viktigt att hålla triglycerid nivåer låg. Höga nivåer av triglycerider finns i människor som är fysiskt inaktiva, är överviktiga, konsumerar stora mängder alkohol, äter mycket kolhydrater eller rök.

Diet

Kost spelar en viktig roll i att sänka LDL och triglycerider. Äta mat rik på lösliga fibrer, såsom havre och äpplen. Se till att ofta konsumera valnötter och mandel, fisk, olivolja och apelsinjuice att hålla LDL nivåer från att bli farligt hög.

Motion

Motion är oerhört effektivt för att förbättra kolesterol, eftersom den sänker LDL-nivåer och höjer HDL-nivåer. Oavsett om det är dagliga aktiviteter eller kraftig rutiner motion, får utöva blodet cirkulerar genom kroppen och förbättrar kolesterolhalten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.