vanligaste symtomen på borrelia

Borrelia är en bakterie sjukdom som överförs av vissa fästingarter att hamnen de störande bakterier i magen. Sjukdomen sprider sig när fästingar biter i huden på deras värd låta bakterierna direkt tillgång till kroppen. De flesta fall förbättra på grund av antibiotika, särskilt om de behandlas tidigt

Historia

En grupp föräldrar i Lyme, Connecticut, gjorde det känt att många av deras barn hade fått reumatoid artrit diagnoser som ledde forskare att upptäcka fästingburen sjukdom nu kallas borrelia.

Geografi

borrelia, och fästingar som hamnen bakterierna, är vanligast i nordöstra att mitten av Atlanten USA, norra-centrala USA, och i nordväst.

Förebyggande /Lösning

Undvik områden med högt gräs eller de kända för att vara fästing angripna platser. Bär långbyxor och ärmar i angripna områden med lämpliga insektsmedel. Kontrollera kläder, hår och hud efter utomhusexponering.

Tidiga symptom

Tidiga symtom är en röd ring runt bettet plats, svullna körtlar, trötthet, stelhet och eventuellt andra symtom på virusinfektion. Ofta ett offer inte inser att de har fått ett bett eller om att de har karakteristiska utslag.

Intermediate Symtom

Bells pares, hjärtklappning, migrera ledsmärta och hjärnhinneinflammation är några av de potentiella komplikationer från obehandlade Lyme sjukdom.

sent Symtom

Neurologiska svårigheter och svår ledsvullnad och smärta kan åtfölja sent stadium obehandlad borrelia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.