Vilken typ av läkare behandlar ländryggsbesvär?

Enligt Mayo Clinic, fyra av fem vuxna att uppleva en dust med ryggont någon gång i sitt liv. När hem behandlingar inte hjälper, kan lättnad tillhandahållas av en osteopatisk läkare eller annan typ av vårdgivare

Typer

Utövarna som behandlar ländryggsbesvär bland annat läkare osteopati, eller göra, en kiropraktor och en läkare, eller MD, som kan ordinera medicin och rekommendera en sjukgymnast.

Funktioner

DO kommer att kombinera konventionell medicin med spinal manipulation. Kiropraktorn använder olika typer av behandling för nedre ryggen, inklusive spinal justeringar, massage, motion, ultraljud och elektrisk stimulering, när begränsad till nedre delen av ryggen, har kiropraktisk justering några risker

Betydelse

Förutom. spinal manipulation av en DO eller en kiropraktor kan en MD behöva ordinera läkemedel såsom en icke-steroid antiinflammatorisk substans eller ett muskelavslappnande medel. Kortison injektioner, in i utrymmet runt ryggmärgen, också kan förskrivas för smärta från en nerv i kläm.

Överväganden

Enligt Mayo Clinic, är spinal manipulation en effektiv behandling för smärta i ländryggen. Faktum är att för nedre ryggsmärtor dagsläget är mindre än fyra veckor, har spinal manipulation blivit en vedertagen praxis och inte längre anses alternativ.

Varning

Kirurgi för ryggsmärta är sällsynt eftersom det inte finns några effektiva kirurgiska lösningar för muskel och mjukdelar relaterade ryggsmärta. Kirurgi är vanligtvis reserverad för ryggsmärta på grund av en diskbråck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.