njursten tranbärsjuice rättsmedel

Upplösning njursten är det enklaste sättet att få dem ur systemet utan smärta. Tranbärsjuice rekommenderas ofta för urinvägsinfektion, men är tranbärsjuice ett botemedel njursten? Det beror på. Det verkar tranbärsjuice kan vara både användbar och skadligt beroende på vilken typ av njurstenen du har

Vad Tranbärsjuice Har

Tranbärsjuice är inte bara till hjälp för att avlägsna gifter från njurarna, men också kända för att innehålla antioxidanter som hjälper till att bekämpa urinvägsinfektioner och avvärja åldrande. Dessutom innehåller tranbärsjuice polyphenolic föreningar, som kan hjälpa lösa upp och spola ut vissa typer av njursten. Och tranbär, en gång konsumeras, inlåning sig i urinvägarna, vilket lämnar mindre utrymme för infektionsskapande bakterierna. Detta tranbär uppbyggnad kan ändra bildandet av bakterier från runda till ovala, hindrar bakterierna från att fastna på väggarna i urinvägarna.

Fungerar det?

Medan tranbärsjuice har flera användbara infektionsbekämpande egenskaper Det är bara användbart vid behandling av vissa typer av njursten. I en studie av 24 patienter vid University of Texas Southwest Medical Center, upptäckte forskarna att tranbär faktiskt kan orsaka vissa typer av njursten, som kallas urinsyra-syra stenar. Detta berodde på att tranbär innehåller C-vitamin och kalcium, som konverterar till oxalat. I själva verket fann studien att tranbär öka risken för bildning av denna gemensamma njursten med 18 procent. Men tranbär kan minska bildningen av brushite njursten, en ovanligare typ av njursten.

Vem ska ta Tranbärsjuice?

De som är benägna att utveckla brushite njursten bör dricka ett till två glas tranbärsjuice dagligen som en förebyggande åtgärd. Som ofta drabbas av urinsyra-syra stenar, bör avstå från att dricka mycket tranbärsjuice, utom under ledning av en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.