ringorm schampo behandling

Ringorm är en svampinfektion som presenterar sig i olika former. En av de vanligare är tinea capitis, eller ringorm i hårbotten. Barn är särskilt utsatta för denna infektion. Medicinska schampon dödar svampsporer på hår och hårbotten, men schampo ensam inte kommer att bota de svampinfektion. De måste användas tillsammans med en oral anti-svamp medicin

Ringorm symptom, diagnos och recept

Symtom på ringorm inkluderar en mycket kliande hårbotten, skorpbildning och flagnande hud på infektionsplatsen och även håravfall nära det smittade området . Läkaren kommer att ordinera en runda orala svampinfektion medicin och en lokal anti-svamp, vanligen i form av ett schampo. De tre vanligaste receptbelagda schampon innehåller anti-svamp ingredienser selen svavelväte, ketokonazol eller ciclopirox. Följ anvisningarna på etiketten när du använder någon av dessa schampon och undvika dem om du är gravid, ammar eller planerar att bli gravid. Tala om för din läkare om du tar några andra mediciner eller om du lider av någon annan sjukdom.

Schampo Behandling

Selenium sulfide är den mest förskrivna anti-ringorm schampo. Enligt Drug Digest, se till att inte få schampo selen svavelväte i ögonen, och tvätta händerna före och efter användning. Använd inte selen svavelväte i ditt underliv. Schampot kan kan orsaka svår rodnad eller irritation på din hårbotten, och det kan missfärga permanentat, färgat, blekt, blont eller grått hår, skölj ur håret mycket noga. Använd inte inom 48 timmar permanentvätska eller färga håret och ta bort alla smycken, som medicineringen kan skada ytskiktet.

Om du använder ciclopirox schampo, lödder den i ditt hår och lämna den på huvudet i tre minuter innan sköljning. Upprepa behandlingen två gånger i veckan, vilket tre dagar mellan behandlingarna, i fyra veckor. Ciclopirox är en irriterande för ögonen, och mild klåda är en möjlig biverkning. Mer på allvar, en del människor få en allergisk reaktion mot ciclopirox schampo som orsakar rodnad, sveda, blåsbildning eller oozing i huden.

Applicera ketokonazol schampo för att täcka det drabbade området och ett stort utrymme bortom det. Lödder och lämna skummet på huvudet i fem minuter. Undvik att använda andra skinnprodukter din ketokonazol schampo behandlingen fortsätter. Du kan uppleva utslag, klåda, nässelfeber, smärta, stickningar och domningar.

Förebyggande åtgärder

Tänk på att följa hela behandlingsregimen hela vägen till slutet. Bara för att tecken på ringorm försvinner från huden betyder inte att själva svampen har dödats. Behandling för ringorm i hårbotten inte garantera att den inte kommer tillbaka. Efter en infektion, kasta ut dina borstar och kammar och köpa nya. Tvätta alla sängkläder, inklusive kuddar, i varmt, tvålvatten och inte delar handdukar. Utbrott av ringorm förekommer ofta inom familjen eller inom skolan en gång en eller ett fåtal barn är smittade. Vuxna brukar inte utveckla yttre symptom på ringorm, men de kan bli bärare av svampen efter att ha utsatts för ett infekterat barn. CIGNA Healthcare rekommenderar att vuxna som får vara bärare av svampen använda ett läkemedel schampo varje gång ett tag för att hålla alla sporer från att utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.