kemo behandlingar för cancer i bukspottskörteln

Cancer i bukspottskörteln är en av de dödligaste formerna av cancer . Det ofta inte får diagnosen förrän den har kommit så långt att påverka andra delar av kroppen och system . Som ett resultat är kemoterapi används ofta för behandling . Är några viktiga aspekter av kemoterapi och dess användning på pankreascancer

 


 

bukspottkörtelcancer

bukspottkörteln som producerar matsmältnings vätskor och insulin för kroppen . Mag vätskor bidra till att bryta ner mat för magen att bearbeta , kolhydrater , näring och protein . När bukspottkörteln blir konsumeras med cancerceller , kan dessa uppgifter upphör att existera eller blir kraftigt påverkade . Om tumörcellerna växa sig stora nog , kan de hindra ledningar ansvarig för spridningen av vätskor till magsäcken och tunntarmen .

Cytostatika

Kemoterapi innebär en fördelning av kemiska föreningar i kroppen för att döda cancerceller . Dessa kemikalier kan utformas för att angripa de mycket cellens arvsmassa upp eller DNA . Vissa kemikalier , till exempel , kommer att rikta den reproduktiva förmågan hos tumörceller , medan andra kommer att förstöra fartyg som rånar kroppens näringsämnen . Dessa läkemedel antingen sprutas in i blodet eller muntligt vidtas.

Syfte

Eftersom bukspottkörtelcancer är normalt inte fångas förrän Steg 3 , kemoterapi vanligtvis att lindra smärtsamma symtom och inte som ett botemedel . Cancer News hemsida rapporterar att överlevnaden inte förbättras med kemoterapi . Ibland kemoterapi mål lymfkörtlarna för bättre distribution genom kroppen . Kemikalier, t. ex. fem -fluorouracil eller Gemcitabin kan krympa hindra tumörer som orsakar smärta eller blockera gallgångarna .

biverkningar

kemoterapi i allmänhet inte kommer med biverkningar , som trötthet och allmän svaghet . Beroende på de kemikalier som används , andra symptom som håravfall och lågt antal vita blodkroppar kan också förekomma. Gemcitabin är förknippad med biverkningar som kräkningar , influensaliknande symtom och illamående . Rinnande ögon och foto-känslighet kan knytas till fem-fluorouracil . Vissa läkare rekommenderar att ta kosttillskott för att motverka dessa biverkningar.

Framtida Chemo Behandling

Cancer News hemsida också att den framtida utvecklingen i kemoterapi kan leda till bättre behandling för patienter med pankreascancer . Vissa kemikalier under utveckling och testning är inriktade på epidermal tillväxtfaktor ( EGFR ) protein som hjälper till cancerceller att leva längre i en kropp . Det ligger på ytan av cellerna . Den kemiska Erlotinib mål EGFR protein för att stänga av den , vilket gör att cellerna att dö .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.