återhämtning från cancer ryggkirurgi

Kirurgi på ryggraden för att ta bort en tumör är behandling av sista utväg . En komplex operation , kan det vara riskabelt förfarande med förekomsten av komplikationer högre än många andra operationer , enligt University of Washington School of Medicine 's ortopedi och idrottsmedicin avdelning . Din insats kan innebära skavning och avlägsnande av tumören , injektion av kirurgiska cement i kotfrakturer , avlägsnande av vävnader som påverkar nerver , och införande av stavar och skruvar till säkring ryggraden . Vissa procedurer kan även kräva flera operationer .

Riskhantering

Eftersom risken är så hög , en del av återhämtningsprocessen för tumör ryggradskirurgi är riskhantering. Några större komplikationer din läkare kommer att övervaka dig för inkludera förlamning ( helt eller delvis ) , stroke , blindhet och hjärtinfarkt. Infektion , förlust av känsel och nervskador är också ett orosmoment . Mindre troligt risker innefattar dislodgement eller brytandet av spö eller skruvar , och ben problem healing . Tumörrecidiv är alltid ett problem .

smärtlindring

Du kan förvänta dig måttliga till och med några svår smärta efter operation . Du hade bara en mycket allvarlig , invasiv kirurgi som skär igenom muskler och vävnader som berör och sätter press på ryggraden och nerver . Beroende på din nivå av smärta , kan din läkare förskriva en smärtstillande som morfin eller Vicodin . Du kan också ta icke-narkotiska smärtstillande medel , men de får inte hantera din smärta samt en opioid . Dessa läkemedel används för att kontrollera postoperativa och genombrott smärta . Visar dock Dr David Bradford , en professor och ortoped vid universitetet i San Francisco , att smärtan från din cancer ( sk genombrottssmärta ) , kan vara mycket svåra att behandla och eliminera . Dr Bradford rekommenderar att finna en smärta-förvaltning specialist som kan arbeta med er för att eliminera så mycket av din smärta som möjligt . Din läkare kommer att kunna rekommendera en specialist på detta område .

sjukgymnastik

Återställning från ryggkirurgi tar från tre månader till ett år . Under denna tid kommer din läkare att förskriva en sjukgymnastik regemente . Innan du lämnar sjukhuset kommer du troligtvis arbeta med en terapeut för att återta en del av din styrka och visa att du kan gå några steg innan det släpps ut . Beroende på din prestation , kan du överföras till en fysisk rehabilitering sjukhus tills behandlingen team bestämmer det är säkert för dig att gå hem . Under de kommande månaderna kan du gå till en sjukgymnastik centrum , eller har en terapeut kommit till ditt hem . Du kommer att göra mild övningar som syftar till att stärka din kärna muskler , återfå rörlighet och rörlighet , och eliminera eller minska smärta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.