hur man kan minska risken för cancer i 7 steg

Förebyggande av cancer kan vara en förvirrande fråga ibland , är det starkt rekommenderas i en rapport avråder i en annan . Vad alla kan enas om är att ändra din livsstil är den viktigaste faktorn för att förebygga cancer
1

Ingen tobak ! Vi har alla hört att rökning kan öka risken för lungcancer men tuggtobak och snus har länkats hals , njure , bukspottskörtel och många andra typer av cancer .

Bottom line , att välja att inte använda någon tobaksvaror är en av de viktigaste delarna för att minska din risk för cancer .
2.
Bli aktiv. Att vara feta eller överviktiga kan öka risken för bröstcancer , magsäckscancer och /eller tjocktarmscancer. Genom att fysiskt aktiv du kommer att kunna kontrollera din vikt och minska risken för många olika cancertyper .

Ett träningsprogram kan innehålla allt från en rask promenad till kratta gården . Tala med din läkare om att utveckla ett lämpligt träningsprogram för dig .
3 .
Gör hälsosam måltid val . Äta gott om växtbaserade livsmedel , vilket begränsar fett och dricka alkohol i måttliga mängder har alla varit kopplade till att minska många olika typer av cancer .

välja hälsosammare mat också kan hjälpa till med att behålla din vikt eller ens hjälpa dig gå ner i vikt .
4 .
Begränsa din exponering för solen. Hudcancer är en av de mest förebyggbara typer av cancer , men det är också en av de vanligaste .

Försök att undvika solen mellan klockan 10 och 16:00 och använda solskyddskräm med SPF 15 eller högre . Undvik också solarier och garvning ljus , kommer de att skada huden .
5 .
Håll dig uppdaterad med dina vaccinationer . Många typer av cancer har associerats med virusinfektion och kan förebyggas med vaccination .
6 .
minska eller undvika riskfyllda beteenden . Riskbeteenden kan leda till infektioner som hepatit B och C och upphandling av virus såsom HPV och HIV som kan öka risken för många olika cancerformer .
7 .
har regelbundna hälsokontroller och cancer filmvisningar . Regelbunden skärmar kanske inte kan förhindra cancer, men det kan öka chansen att upptäcka cancer tidigt , vilket kan leda till framgångsrik behandling.
 

1100027118.pdf 1100027211.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.