om hjälplös behandling cancer hormon

Hormonbehandlingar kan användas för att behandla prostatacancer som ett alternativ till kirurgi och andra traditionella behandlingar , eller i kombination med andra behandlingar . Hormonbehandling har inte bevisats att bota prostatacancer , men det kan vara effektivt för att bromsa cancer tillväxt och krympande cancer som redan finns i prostatan . Hormonbehandling behandlingar kan omfatta läkemedel som tas oralt , injiceras eller som implantat . I vissa fall kan operation för att hämma hormonproduktion rekommenderas

Hormone Hämmare

Testosteron är kopplad till prostatacancer tillväxt och hormoninhibitorer används för att bromsa produktionen av testosteron . Medicineringen kan ges som implantat flera gånger om året , injektioner en eller två gånger i månaden , eller som tabletter dagligen .

Kirurgisk Hormonbehandling

orkidektomi är borttagande av en eller båda testiklarna för att förhindra produktionen av testosteron . Transaktionen är ett öppenvården förfarandet och biverkningar efter en orkidektomi kan vara svårare än med andra prostatacancer hormonbehandlingar .

Kombinationsbehandling

Hormonbehandling botar inte prostatacancer . Den används ofta i kombination med strålning, kemoterapi och kirurgi för att förebygga cancer från att komma tillbaka , eller att förbättra kvaliteten och kvantiteten av livet hos män med prostatacancer .

biverkningar

Svårighetsgraden av biverkningar med hormonbehandling beror på hur länge de behandlingar som varar. Biverkningar kan innefatta bröst tillväxt , viktökning , benskörhet , anemi , impotens , muskel förlust , depression och trötthet .

Long -Term hormonterapi

En undersökning från 2006 om hormonbehandling för prostatacancer från Cleveland Clinic Cancer Center föreslår en förbättrad överlevnad för kortsiktiga patienter hormonterapi jämfört med långtidsbehandling . Kortvarigt eller intermittent hormonbehandling kan minska biverkningar också.

2110027355.pdf 2110027358.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.