symtom på cancer i lymfkörtlarna

Cancer kan drabba alla delar av kroppen . Känna igen tecken och symtom på cancer , särskilt i lymfkörtlar , är en av de bästa metoder som används för att hjälpa skaffa en snabb diagnos och behandling som kan bromsa eller döda cancer tillväxt och rädda liv

Vad är lymfkörtlar ?

Lymfkörtlar är en del av lymfsystemet , som är en del av immunförsvaret . Kluster av lymfkörtlar är vanligt förekommande i halsen , den övre delen av bröstkorgen , under armhålan och i ljumskarna . Lymfkörtlar är en del av immunsystemet som bekämpar bakterier och infektioner . Ibland kan kännas som små , klumpar russin-sized av vävnaden strax under ytan av huden .

Vad är lymfom ?

Lymfom är en av de vanligaste typerna av cancer och brukar klassificeras som antingen Hodgkins lymfom eller non-Hodgkins lymfom . Hodgkins lymfom är oftast behandlingsbara om de upptäcks tidigt , och diagnostiseras vanligen i de i ung vuxen ålder eller i seniorer . Enligt Mayo Clinic , är non-Hodgkins lymfom vanligare . Men i båda fallen , onormal tillväxt och spridning av cancerceller vävnader spridit sig utanför lymfkörtlarna och körtlar och resa till andra delar av kroppen via det lymfatiska systemet .

Symtom av lymfom

Några av de vanligaste symtomen vid lymfom inkluderar, men är inte begränsade till svettningar , nattliga svettningar, feber och trötthet eller slöhet . På många sätt symtomen vid lymfom är mycket lika de som de fått av influensa drabbade . Dessutom har många individer upplever aptitlöshet och viktminskning, och intensiv klåda och utslag som inte kan förklaras . För vissa kan förstorade lymfkörtlar ses och upplevas , och de har vanligtvis inte ger smärta när palperas eller manipuleras .

tester för att bestämma lymfcancer

Förutom symtom , laboratorium eller diagnostiska tester avbildning kan ofta upptäcka lymfcancer . I vissa fall , onormala fynd på röntgen , biopsier av tvivelaktiga lymfkörtlar , CT ( datortomografi ) och MRI ( magnetisk resonanstomografi ) är ofta främsta indikatorer på förekomst av sjukdomen . En Gallium scan kan utföras för att peka ut specifika platser av Hodgkins sjukdom .

minska riskerna

Även om ingen kan hindra cancer från att utvecklas , att vara proaktiv kan bidra till att minska risken för lymfatiska cancer sprider sig. Om det finns en historia av lymfcancer i familjen , få mammografi regelbundet för att upptäcka tecken på sjukdomen på ett tidigt stadium . Män är mer benägna att drabbas av lymfom cancer än kvinnor , liksom de med nedsatt immunförsvar .

210021554.pdf 210021566.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.